JC:s drag: Mittbacken flyttas upp som "10:a"

Vimmerby IF har slagit division ett-laget Oskarshamns AIK en gång i år – i en träningsmatch. I kväll möts de båda i Svenska Cupen och på spel står en TV-sänd hemmamatch mot IFK Göteborg i nästa omgång. – En väldigt viktig match, säger bortatränaren Henrik Larsson.

Från mittback till boxspelare i anfallet. Johan Lundin byter planhalva och tränare Johan ”JC” Carlsson hoppas att han ska förstärka VIF:s offensiva boxspel mot Oskarshamns AIK.

Från mittback till boxspelare i anfallet. Johan Lundin byter planhalva och tränare Johan ”JC” Carlsson hoppas att han ska förstärka VIF:s offensiva boxspel mot Oskarshamns AIK.

Foto: Arkiv

Fotboll2016-08-02 06:06

96 lag återstår i Svenska Cupen i fotboll. 

I den första omgången, som håller på att spelas nu, ska 64 distriktslag bli 32.

I omgång nummer två kliver sedan de 32 elitlagen, från Allsvenskan och Superettan, in i leken.

Och för segraren mellan Vimmerby IF och Oskarshamns AIK väntar en riktig godbit i den andra omgången – en TV-sänd hemmamatch mot IFK Göteborg.

Vann mot Oskarshamn

Det är inte första gången den här säsongen som division två-laget Vimmerby IF möter storebror från grannkommunen.

– Vi vann borta på försäsongen med 1-0, så vissst kan vi slå dem, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

– Det ligger väldigt mycket i potten. Dels ett avancemang, men framför allt en match mot IFK Göteborg. Det här ska bli jättekul, säger VIF-tränaren.

Vimmerby har trampat rejält med vatten den senaste tiden och framför allt är det boxspelet som inte har fungerat. Därför gör tränare Carlsson en drastisk förändring till matchen mot Oskarshamn. Dessutom väldigt intressant.

Johan Lundin, den nickstarke mittbacken som är avstängd nästa seriematch, flyttas upp som släpande forward.

– Dels handlar det om att ge Ola (Lindblom) och Alexander (Jonsson) möjlighet att spela ihop sig i mittförsvaret.

Men framför allt handlar det om att förstärka vårt boxspel. Det har varit alldeles för dåligt, säger ”JC”.

– Vi ska fortsätta utnyttja vår styrka på kanterna, men måste få in fler bollar i boxen och framför allt vara på plats.

Oskarshamns AIK har en säsong ganska lik Vimmerbys. Man förväntade sig en bättre tabellplacering och trots att man stundtals har dominerat matcherna så har man haft svårt att skapa de där  riktigt farliga chanserna.

”Välorganiserat”

– För oss är det här en väldigt viktig match. Vi måste komma igång igen, säger tränaren Henrik Larsson.

– Vimmerby är ett välorganiserat lag med duktiga offensiva spelare, som kan göra mål. De slog oss i våras, så vi vet att det är en svår match som väntar.

Hur prioriterar du Svenska Cupen?

– Högt. Dels är det en tävlingsmatch och sedan står mycket på spel. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att prio ett för oss inte är att klara division ett-kontraktet, säger Henrik Larsson, som mönstrar starkast möjliga lag.

Vimmerbys startelva
Nic Rydholm – Ted Åström Åberg, Alexander Jonsson, Ola Lindblom, Jonathan Fält Öhr – Karlo Goranci, Karl Viktor Söderquist, Oscar Stejdahl, Jimmy Svensson – Johan Lundin – Rickard Thuresson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!