"JC":s egna ord om nya uppdraget: ”En ära – något måste man väl ha gjort rätt”

Tidigare i dag berättade vi om Vimmerby IF-tränaren Johan ”JC” Carlsson utökade uppdrag i klubben, som i framtiden mer kommer likna en roll som general manager för seniorverksamheten samt för lagen i föreningen som utgör rekryteringsbas för A-laget. Nu berättar han själv om sina tankar kring det.

Foto: Arkiv

Fotboll2016-09-15 09:47

– Om jag ska vara ärlig så har vi inte i punktform exakt formulerat en befattningsbeskrivning än. Däremot är vi tillsammans ganska klara med hur vi vill ha det och det är väldigt skönt att ha det klart, säger ”JC”.

– Jag vill absolut inte bli sedd som någon hövding, utan vi kommer vara många som är engagerade i det här. Men sedan måste väl någon ha huvudansvaret, säger han.

För JC är det dock fortfarande primärt i organisationen kring A-lagets matcher som han ser sig själv.

– Matchcoachning är det roligaste som finns. Jag har ingen avsikt att ta bort den uppgiften från mig själv, om jag själv får bestämma, skrattar han.

– Sedan får vi se hur organisationen byggs. Jag har ett upplägg klart i mitt huvud, men inga namn än. Upplägget kanske inte kommer skilja sig så mycket åt rent organisatoriskt, däremot ska vi försöka stärka upp med fler personer runt träningarna, säger ”JC”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!