Jesper Karlsson glödhet i toppmötet

Det har inte direkt varit några dåliga dagar för Jesper Karlsson fotbollsmässigt. Efter landslagsuttagningen i tisdags rundade 22-åringen av veckan med att leda sitt AZ Alkmaar till seger i toppmötet med PSV Eindoven.

Jesper Karlsson. Arkivbild.

Fotboll2021-03-21 16:47

Det tog bara fyra minuter innan Karlsson fick bollen i djupled på vänsterkanten och avancerade in i utkanten av straffområdet. En snabb överstegsfint och några vickningar senare sköt han bollen i nät intill främre stolpen.

Målet var Karlssons nionde i Eredivisie den här säsongen.

Det blev inga fler mål i matchen för Karlsson, men han fortsatte ändå att agera förgrundsfigur. I 68:e minuten tog Karlsson emot ett inlägg strax utanför straffområdet. Svensken spelade snabbt bollen till höger där Teun Koopmeiners stod för att skjuta in 2–0.

Det blev också slutresultatet vilket gör att tredjeplacerade Alkmaar går upp på 57 poäng, samma antal som PSV Eindhoven, som är tvåa på bättre målskillnad. Ajax toppar Eredivisie med 63 poäng.

Karlsson är uttagen till Sveriges VM-kvalmatcher mot Georgien och Kosovo som spelas nästa vecka.