Jesus show – fyra mål i Citys överkörning

Tre ligamål inför lördagens match. Mot Watford ökade Gabriel Jesus på sitt målkonto – rejält. Brasilianen noterades för fyra fullträffar i Manchester Citys 5–1-kross.

Manchester Citys Gabriel Jesus firar sitt fjärde mål i 5–1-krossen över Watford.

Manchester Citys Gabriel Jesus firar sitt fjärde mål i 5–1-krossen över Watford.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2022-04-23 17:58

Det tog bara fyra minuter att stänka dit eftermiddagens första balja. 25-årige Jesus var på rätt plats i boxen och bara satte foten till på ett hårt inspel från vänsterkanten.

Knappt 20 minuter senare gjorde brasilianen sitt andra när han satte pannan till bollen på Kevin De Bruynes inlägg.

Watford reducerade förvisso kort därefter, men bara sex minuter senare hittade Jesus fram till Rodri som fick på en smällkaramell.

3–1 i halvtid.

Andra akten var bara några minuter gammal innan Jesus fixade en straff som han förvaltade på bästa tänkbara sätt. Hattrick.

Och det dröjde bara ytterligare några minuter innan 25-åringen skickade dit sin fjärde fullträff efter ett fint väggspel med De Bruyne.

5–1, minut 53 och ridå Watford.

– I dag var det min dag. Det var mitt första hattrick i Premier League. Jag har försökt. Ibland har jag gjort två och sedan träffat stolpen, eller så har en försvarare blockerat mitt skott, eller så har målvakten räddat. Men i dag var det min dag, säger Jesus till Sky Sports.

– Jag är väldigt glad för de tre poängen, laget spelade så bra och vi förtjänade det här.

Svenske Ken Sema var fast på Watfords bänk matchen igenom.

City toppar Premier League med 80 poäng efter 33 spelade omgångar. Liverpool, med en match mindre spelad, kan krympa det avståndet till en poäng om de vinner söndagens derby mot Everton.

Watford är kvar som nästjumbo och chansen att säkra nytt kontrakt börjar bli allt mindre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!