Jobbigt slut – släppte in mål i 92:e minuten

Västerviks FF var påväg mot en välkommen tredje raka vinst. Då kom dråpslaget. Kalmar Södra kvitterade till 1-1 i slutminuten. – Det är inte muntert här i omklädningsrummet nu, det kan jag säga, berättar en bedrövad VFF–tränare Magnus Fält.

Västerviks Fredrik Lindhe hade tre poäng inom räckhåll på bortaplan mot Kalmar Södra. På tilläggstid släppte de in kvitteringen och fick nöja sig med en pinne. Foto: Jonathan Åhman/Arkiv

Västerviks Fredrik Lindhe hade tre poäng inom räckhåll på bortaplan mot Kalmar Södra. På tilläggstid släppte de in kvitteringen och fick nöja sig med en pinne. Foto: Jonathan Åhman/Arkiv

Foto:

Fotboll2017-06-21 20:25

Det kan man förstå. Efter en haltande inledning på vårsäsongen har man de senaste omgångarna repat sig och skrapat ihop en vinstsvit, som alltså fram till de absolut sista skälvande sekunderna av onsdagsmatchen var tre matcher. Nu stannade den istället på två.

– Det är bara att erkänna att man hade börjat räkna med tredje raka. Det känns surt, vi hade grepp om matchen och kändes stabila, berättar Fält.

VFF började piggt och visade redan från avspark var skåpet skulle stå. Ledningsmålet sattes av Christoffer Sjöblad i mitten av första halvleken.
– Vi hade ett bra snack i paus om vad vi behövde bättra på. Det kändes som att alla var med på noterna och som att vi hade koll på matchen.
– Vi pumpade på bra i andra halvleken med, Kalmar Södra har egentligen ingenting förutom när de skickar långt.
Istället för tätkänning och ytterligare vind i seglen blev det grus i VFF–maskineriet.
– Det känns tomt. Vi var det bättre laget och förtjänade att vinna den här matchen.

Länge såg det också ut att bli så. Mot slutet flyttade hemmalaget fram med allt man kunde flytta fram för att öka trycket mot Björn Söderström i VFF–kassen. En Kalmar–spelare fick huvudet på bollen som via en VFF–are letade sig in i nät.
– Vi hade inte fru Fortuna med oss idag, avslutar Magnus Fält, som lyfter fram Petter Olovsson, Fredrik Lindhe och Tobias Palm som bästa spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!