Johan nöjd med resultatet

Elfsborg är på god väg att kvalificera sig till tredje kvalomgången i Champions Leauge. När laget besegrade Debrecen från Ungern borta med 1-0 i tisdags var Horn/Hycklinge-produkten Johan Karlsson en av hjältarna i gulsvart.

Foto:

Fotboll2007-08-02 06:38

- Vi måste vara väldigt nöjda med resultatet och spelmässigt så får vi ta med oss vårt fina spel i defensiven, säger Johan till vår tidning.
Johan Karlsson började sin karriär i Horn/Hycklinge, men har spelat i Gullringen och Åtvidaberg också innan han gick till Elfsborg. Där har han de senaste åren etablerat sig som i stort sett ordinarie och i våras var han med och förde klubben till ett efterlängtat SM-guld.
En av frukterna av den insatsen är att klubben i år får spela kval till Champions Leauge. Elfsborg spelade igår den första matchen i andra kvalomgången borta mot de Ungerska mästarna Debrecen.
- Det är ju den här typen av matcher man drömmer om att få spela och det känns naturligtvis väldigt bra att vi fick med oss en seger hem. På förhand hade vi varit nöjda med oavgjort, säger Johan Karlsson då vår tidning når honom dagen efter den sköna segern.
Johan är hemma i Borås igen i och med att laget flög hem igen från Ungern bara några timmar efter att matchen var slut.
Vad är dina starkaste intryck från matchen?
- Först och främst var inramningen väldigt stämningsfull med runt 10 000 fanatiska fans på den lilla arenan. Vi stod dock upp bra hela matchen. Även om de hade mycket boll så släppte vi inte till några klara chanser, säger Johan.
En bit in i andra halvlek kom så det viktiga ledningsmålet för Elfsborg.
- Från min position såg det ut som ett mönsteranfall där vi spelade ut dem. Daniel Alexandersson slog en boll till James Keene som hittade in till Daniel Mobaek. Ett mål på bortaplan är alltid viktigt i cupmatcher. Nu är det de som har pressen på sig och måste anfalla friskt i returen, säger Johan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!