Johan vill slå till i toppmötet

Johan "JC" Carlsson har utvecklats till att bli en av Vimmerbys allra viktigaste spelare. - Jag känner mig tre gånger starkare i år och tror på mig själv, säger mittfältskämpen inför toppmötet mot IK Tord.

Fotboll2010-05-28 22:11

Innermittfältaren Johan Carlsson har ett fruktat skott och är hypervass på fasta situationer. I år är han bättre än någonsin - även i spelet.
- Jag har aldrig varit så här vältränad. De senaste åren har jag alltid varit småskadad och kommit in ett par sekunder för sent i situationerna och duellerna - om jag nu varit där överhuvudtaget. I år är jag mycket fräschare och piggare.
Det märks.

En vinnarmaskin
"JC" har i de senaste matcherna varit en av Vimmerbys bästa spelare.
- Det har rullat på bra, både för mig och laget.
Är du överraskad att det har gått så här bra?
- Nej, jag vet inte. Vi är ett riktigt bra lag och vana att vinna. Det är ganska stor skillnad på oss i år jämfört med förra året. Då vann vi ofta tack vare att lagen tog slut efter 70 minuter, den här säsongen tycker jag vi har styrt spelet i alla matcher förutom då kanske mot Motala.
VIF har blivit en vinnarmaskin. Utöver semifinalförlusten mot Gullringens GoIF i sudden death i KM i januari hade de gulsvarta en imponerande svit på över 20 matcher utan förlust i år - innan mötet mot just MAIF.
- Det var faktiskt en väldigt konstig känsla i lördags efter Motalamatchen. Vi är ovana att förlora.
Nu ställs alltså Vimmerby mot Jönköpingslaget IK Tord, som VIF hade en hård fight med om seriesegern i trean förra säsongen. Precis som VIF har Tord öppnat serien mycket bra - och har fem raka vinster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!