Jonas utsedd till bäste domare

Smålands bäste domare kommer från Målilla. Jonas Karlsson tilldelas Smålands Fotbollsförbunds utmärkelse för sina insatser under året. - Det känns bara positivt, säger den rutinerade domaren.

Jonas Karlsson har blivit utsedd till smålands bäste domare.

Jonas Karlsson har blivit utsedd till smålands bäste domare.

Foto:

Fotboll2012-12-27 23:59

Att vara domare är en otacksam uppgift. Oftast får rättskiparna bara uppmärksamhet när de gjort sina värsta misstag. Så är det även för Jonas Karlsson. I vanliga fall vill säga.
Men efter en stark säsong i år tilldelas han Smålands Fotbollsförbunds utmärkelse till "Årets domare" i distriktet.
- Det är bevis på att man har lyckats med det man har gjort. Det känns positivt och jag tycker själv att det har gått jättebra, säger Karlsson och fortsätter:
- Domare får inte så mycket uppmärksamhet och sånt här lyfter en och ger en sporre.

Svårt att gå vidare
Med ryggproblem tvingades Karlsson, som varit skadedrabbad till ett uppehåll under våren 2010. Den starka comebacken lyfts fram i motiveringen och i år har Karlsson tagit klivet till att bli ordinarie domare på division ett-nivå.
- Det finns 22 elitdomare och 16-18 division ett-domare, så nu är jag rankad som en av landets 40 bästa domare. Dessvärre har jag åldern emot mig och ingen större chans att ta nästa steg. Det finns inte längre någon åldersgräns, men jag fyller 40 och kommer det någon underifrån så satsar de på honom. Och det tycker jag är helt rätt.
- Jag ångrar att jag inte började döma tidigare och har tappat tre år på skador. Förut ville jag gå hela vägen, men nu är jag bara glad över att vara tillbaka på plan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!