Jordan Larsson om tunga starten: "Mycket press"

AIK har stått för en svag start på allsvenskan. Med en seger på de tre första omgångarna har man efter 3–0-förlusten i Malmö redan sex poäng upp till ledande Hammarby. –Det är klart att det är mycket press men det är sådant man måste kunna hantera som fotbollsspelare, säger Jordan Larsson.

AIK:s Jordan Larsson när man mötte IFK Norrköping.

AIK:s Jordan Larsson när man mötte IFK Norrköping.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2022-04-17 18:29

Sju insläppta mål på tre matcher och bara tre poäng. Där har du tippade guldkandidaten AIK:s facit så långt i allsvenskan.

– Vi kan inte bara stoppa huvudet i sanden och tro att vi är klara med försvarsspelet. Vi måste gnugga vidare, säger tränaren Bartosz Grzelak som samtidigt kan konstatera att det bara blivit tre fullträffar framåt.

"Gömmer oss inte"

Så här säger tränaren om matchen i Malmö:

– Resultatet speglar inte matchbilden, även om det viktigaste är statistiken med mål, och där vinner Malmö med 3-0. Vi släpper in ett tidigt mål och matchplanen kanske inte blir omkullkastad, men det blir andra krav på oss.

Han fortsätter med de positiva bitarna:

– Jag tycker vi käkar oss in i matchen, vid ställning 1–0 har vi en stolpträff, och Jordan har ett hyfsat läge. 1–1 där och det blir en annan match. Malmö är tunga och vi tappar en löpning på övertid. Ska man släppa in mål i dåliga moment är början och slutet av halvleken kanske de sämsta. 3-0 kommer när vi trycker fram spelare, säger han.

Men ångrar han sig i valet av taktik trots att utdelningen uteblivit? Nja.

– Man kan välja approach till de här matcherna. Vi har en offensiv approach, tar oss an utmaningen och gömmer oss inte. Jag känner hellre att vi försöker än att vi gömmer oss.

Tillfälligheter eller ej så kvarstår faktum att AIK återfinns långt ned i den allsvenska tabellen.

"Måste kunna hantera"

Senast laget hade så få poäng efter tre omgångar var 2013 (2p).

– Press är en del av fotboll och något man måste kunna hantera. Det är klart att det blir mycket snack, med tanke på att vi är en storklubb. Det är mycket press, men det är sådant man måste kunna hantera som fotbollsspelare, säger Jordan Larsson.

– Jag tror att varje individ kommer att granska sig själv och även att vi kommer att analysera detta som lag, lägger han till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!