Jordan Larssons första mål bakom AIK-seger

Jordan Larsson har presenterat sig som målskytt i AIK-tröjan. 24-åringen var inblandad i båda målen när AIK tog säsongens första bortaseger, 2–0 mot Gif Sundsvall.

Jordan Larsson gjorde sitt första mål i AIK-tröjan borta mot Gif Sundsvall. Arkivbild.

Fotboll2022-05-01 19:33

– Jag tycker att vi håller i bollen bra, men vi måste vara lite mer effektiva. Vi har lägen att göra mål, men vi måste sätta dit dem helt enkelt.

Orden var Jordan Larssons till Discovery+ efter AIK:s första halvlek borta mot Gif Sundsvall. Direkt efter paus gjorde han själv slag i saken.

Spartak Moskva-anfallaren, som lånats in av AIK på ett korttidskontrakt, fick bollen på egen planhalva, uppe vid mittcirkeln. Sedan satte han fart mot mål och stannade inte förrän han hade rullat in 1–0 och firat sitt första mål i AIK-tröjan.

"Varit mycket snack"

24-åringen visade prov på fin speed och bollkontroll, men fick också hjälp av Sundsvalls Alexander Blomqvist vars försök till brytning blev en misslyckad glidtackling som gav AIK-anfallaren fri lejd mot mål.

– Det är klart att det är jätteskönt att göra mitt första mål för AIK. Jag tycker att det har sett bra ut spelmässigt och i dag fick jag sätta dit den – med lite tur. Men man behöver den turen också, säger Jordan Larsson till Discovery+ efter matchen.

– Jag har inte lagt någon press på mig själv, det är mer media som gör det. Och jag förstår att man gör det, men jag har litat på mig själv och vetat att det kommer komma med tiden.

När AIK tar ledningen är Solnalaget erkänt tuffa att rå på, och i den 70:e minuten avgjordes matchen. När Gif Sundsvall försökte trycka på för en kvittering kontrade i stället AIK snabbt. Jordan Larsson spelade ut till Nabil Bahoui som lite turligt sköt via en Sundsvallsfot och i en båge över en chanslös Gustav Molin i hemmamålet.

– Det är vår första bortamatch i år som vi vinner. Det har varit mycket snack om bortamatcher, så det är skönt att lägga det bakom oss. Jag tar 2–0 alla dagar i veckan, säger Bahoui.

Häcken vann

AIK går åtminstone tillfälligt upp som ny trea i tabellen, tre poäng bakom ledande Hammarby. Malmö FF och IFK Göteborg, som båda spelar på måndagen, har dock chansen att passera AIK innan den sjätte omgången är färdigspelad.

Häcken hakar också på i toppen, en poäng bakom AIK, efter en ny seger. Hemma mot Varberg blev det 3–1 efter att Alexander Jeremejeff och Gustav Berggren gjort var sitt mål inom loppet av två minuter i den första halvleken. 19-årige Oscar Uddenäs satte sedan 3–0 en bit in i den andra, innan Jaheem Burke putsade till Varbergs siffror på straff.