Här är våra tips – så slutar division fyra-serien

Division fyra Norra ser på förhand spännande ut. Hur kommer det att gå för "våra" lag Gullringens GoIF och Hultsfreds FK? Sporten ger sin syn på serien, vilka spelare vi tycker är viktigast för sina lag, vem som blir skyttekung och en del annat.

Hur kommer det att gå för Gullringen och Hultsfred i division 4? Blir Tranås återigen ett topplag?

Hur kommer det att gå för Gullringen och Hultsfred i division 4? Blir Tranås återigen ett topplag?

Foto: Arkiv

Fotboll2023-04-13 18:00

ALLVINS TIPS:

1) Gullringen

2) Tranås

3) Ekhagen

4) Assyriska

5) Stensjön

6) Hultsfred

7) Aneby

8) Tenhult

9) IK Vista

10) Malmbäck

11) Ölmstad

12) Höreda

KOMMENTAR: Resultaten under försäsongen talar i en helt annan riktning mot vilken placering jag tror Gullringen kommer att få. Alltså som etta. Men träningsmatcher är träningsmatcher. Jag tror också att Gullringen till viss del (fast de förmodligen inte vill) kommer att anpassa sitt spel utefter vad motståndarna tillåter. Alltså att ibland (särskilt på halvtaskiga naturgräsplaner) spela rakare och längre, vilket visserligen är emot den riktningsförändring och det bolltrillande som var framgångsrikt 2022. Vårt andra lokala lag, HFK, känns allt bättre ju längre våren kommit. Centrallinjen känns stabil. Detta kompletterat med flera unga kreativa och snabba spelare på kanterna. I övrigt talar det mesta för att Tranås åter kommer att vara ett topplag, där även Ekhagen känns spännande. 

Vem är bästa nyförvärvet? 

– Alexander Gustafsson i HFK. Han har tagit ytterligare steg efter säsongerna i Myresjö/Vetlanda. Kommer vara oerhört betydelsefull för Hultsfred med sin rutin, sitt driv och duellspel. 

Vem gör flest mål?

– Spontant står det mellan Rasmus Samuelsson och Diego Toribio Urrutia i Hultsfred, men jag säger istället Melker Johansson i Gullringen. Visst, han gjorde inte så många mål förra säsongen, men har med sin speed och förmåga att ta sig förbi sin motståndare i en mot en hög potential att bli traktens skyttekung i fyran. 

Vilken spelare är viktigast för sitt lag?

– Tråkigt svar måhända, men det går inte att nog understryka betydelsen det närmast oskiljaktiga mittbacksparet Alexander Svartz och Ola Lindblom har för Gullringen. Jag tar båda. 

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– Helt klart HFK:s ytter Ibrahim Haddar. Jag fick lite av samma vibbar när jag såg honom för första gången på planen, som när jag såg Ahmed Tarabeih (nu i Vimmerby IF) lira. Vi får se hur mycket speltid han får i division fyra-nykomlingen, men jösses vad han är spännande.  

undefined
Ibrahim Haddar.

STRÖMSTENS TIPS:

1) Tranås

2) Ekhagen

3) Gullringen

4) Aneby

5) Assyriska

6) Hultsfred

7) Stensjön

8) Malmbäck

9) Tenhult

10) Höreda

11) IK Vista

12) Ölmstad

KOMMENTAR: Gullringen har inte övertygat i träningsmatcherna. I serien räknar jag med att laget visar sin klass och är med och gör upp i toppen igen. Känslan är dock att truppen inte är tillräckligt bred för att nå ända fram. Hultsfred har goda möjligheter att nå en placering på den övre halvan om laget lever upp till sin kapacitet. Tranås och Ekhagen är mina tips i toppen. I botten ser Vista och Ölmstad ut att få det tufft.

Vem är bästa nyförvärvet? 

– Rasmus Samuelsson i HFK. Får han vara skadefri så finns alla möjligheter att han kommer bli jätteviktig för laget. Han är en duktig målskytt. 

Vem gör flest mål?

– Diego Toribio Urrutia i Hultsfred. Hann vann ju skytteligan i division fem överlägset förra året. 

Vilken spelare är viktigast för sitt lag?

– Gullringens målvakt Petter Gustafsson. Han var riktigt bra 2022 och jag tror att han kommer bli lika viktig i år. Han tyvärr varit en del skadad under försäsongen. 

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– Rasmus Bexell. Det händer alltid saker kring "Ralle". Han är nog ganska jobbig att möta och är en stor profil. Kommer han igång bra, så kan han bidra med massor av poäng i Gullringen. 

undefined
Rasmus Bexell.

DRECOS TIPS: 

1) Ekhagen

2) Gullringen

3) Tranås

4) Assyriska

5) Tenhult

6) Aneby

7) Malmbäck

8) Hultsfred

9) Stensjön

10) Höreda

11) IK Vista

12) Ölmstad

KOMMENTAR: Topptrion är ganska klar. Det kommer att stå mellan Ekhagen, Tranås och Gullringen. Jag imponerades stundtals av Ekhagen förra säsongen och tror inte de blivit sämre i år. Snarare tvärtom. Tranås är alltid ett lag att räkna med 

Vem är bästa nyförvärvet? 

– Alexander Gustafsson i HFK. Kommer helt klart att bidra med viktig rutin och med ett stort ledarskap. Precis vad HFK behöver när man kliver in på en högre nivå.

Vem gör flest mål?

– Jag säger Rasmus Samuelsson, HFK. Har en speed och kraft som jag tror kommer kunna störa många mittbackar i serien. Jag räknar också med att HFK kommer att få en hel del kontringsmöjligheter under säsongen. Där borde Samuelsson kunna trivas.

Vilken spelare är viktigast för sitt lag?

– Gullringens kapten Alexander Svartz. Bildar ett starkt mittbackspar med Ola Lindblom och är både bra med bollen och stark i närkampsspelet. Ett hot på offensiva fasta situationer, dessutom. Har en härlig, uppoffrande spelstil.

Vilken spelare ser du mest fram mot att följa?

– Yasin Jalil Kader i HFK. Fick något av ett genombrott förra året och är en spännande spelartyp. Blev Hultsfreds näst bästa målskytt förra säsongen. Sett pigg ut i några av träningsmatcherna. Håll ögonen på honom!

undefined
Alexander Svartz.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!