Julia tror på nytt kontrakt

Sammanslagningen mellan Hultsfreds FK:s och SK Lojals damlag blev en succé. I år spelar A-laget i division III - och nykomlingen tror på nytt kontrakt. - Vi har bra chans, säger skyttedrottningen Julia Ingemarsson.

Skyttedrottningen Julia Ingemarsson tror att Hultafred/Lojal kommer att ha en bra chans i division tre.

Skyttedrottningen Julia Ingemarsson tror att Hultafred/Lojal kommer att ha en bra chans i division tre.

Foto:

Fotboll2011-04-20 06:37

Julia Ingemarsson är 18 år gammal - men en av HFK/Lojals mest rutinerade pjäser. Den envisa och tuffa anfallaren har under flera säsonger varit en pålitlig målskytt, först i SK Lojal och sedan ifjol i HFK/Lojal med flera unga lovande spelare. Löften som Jenny Svensson, Isabelle Ekstrand samt Elin och Cornelia Nilsson kan mycket väl ta en A-lagsplats i år.
- Många unga tjejer har gått framåt och blir bättre och bättre, säger Julia inför fredagens seriepremiär hemma mot Ormaryd.
Du är också rätt ung.
- Ja, men det finns de som är yngre, säger hon och skrattar.
Har du också blivit bättre?
- Ja, det tycker jag. Jag har fått mer teknik och tänker lite mer på planen. Tidigare sprang jag mest bara. Sedan har jag blivit mer självsäker när jag får lägena.
Vad behöver du förbättra?
- Konditionen och aggressiviteten. Jag tappar humöret lite för lätt och blir arg på mig själv och lägger det på domaren. Jag har fått många kort... och det är bara onödigt. Jag ska vara tyst i stället. Men det har blivit bättre och bättre, medspelarna hjälper mig.

"Roligare"
Ingemarsson trivs med sammanslagningen. Tillsammans är HFK/Lojal nästan aldrig under 25 spelare på träning, istället för det dryga dussinet var för sig.
- Det har gått jättebra. Jag kände många sedan innan och vi fick en jättebra lagsammanhållning direkt. Och så blir det mycket mer spel på träningarna. Det är roligare.
Förra året var en enda lång framgång. Av 18 matcher vann HFK/Lojal sjutton. Bara en slutade med förlust. I år blir det tuffare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!