Olycksminuter grusade planen på poäng

Ett sällan skådat ras. Det fällde Kisa hemma mot Ljungsbro. KBK stod upp väl mot serieledarna, men släppte sedan fyra mål inom loppet av sju minuter. Tabelljumbon föll till slut med 5–0.

Nisse Lindsten gjorde tre av målen när Ljungsbro besegrade Kisa.

Nisse Lindsten gjorde tre av målen när Ljungsbro besegrade Kisa.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2023-08-20 20:20

Kisa såg mot alla odds ut att kunna ge serieledande Ljungsbro en match. I 38 minuter stod laget upp väldigt väl och släppte knappt till några chanser.

Sedan kom raset.

Det började med ett bolltapp på egen planhalva som ledde till att Nisse Lindsten kunde komma fri och runda målvakten retfullt enkelt. Tre minuter senare löpte sig Lindsten fri och rullade in 2–0. Sedan var det David Cederholms tur att näta två gånger om och se till att Ljungsbro hade 4–0 i halvtid.

– Det är så typiskt oss. Det händer gång på gång den här säsongen att vi slarvar och bjuder på enkla mål. Nu kom fyra stycken och då var matchen körd, sa tränaren Alberis Da Silva som spelade från start. 
 

undefined
David Cederholm gjorde två mål för BK Ljungsbro mot Kisa.

Tio minuter in i andra halvlek kom även 5–0 genom erkänt målfarlige Nisse Lindsten som därmed fullbordade sitt hattrick. Efter det slog båda lagen av lite på takten och spelade mer eller mindre av matchen.

– En tung förlust. Särskilt med tanke på att vi inledde starkt och nästan var bättre än Ljungsbro i början. 

Resultat innebär att Kisa med sina sju inspelade poäng har elva poäng upp till Vimmerby på kvalplats och 14 poäng till Lindö på säker mark.

Är det kört nu? 
– Nej vi ger inte upp hoppet. Det är sju matcher kvar. Vi får börja med att ta revansch mot Vimmerby nästa helg. Men visst är det ett svårt läge som vi har satt oss i. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!