"Juve" tappade efter Vlahovics rekordstart

Dyre nyförvärvet Dusan Vlahovic fick en drömstart i sin första Champions League-match och gav Juventus ledningen efter dryga halvminuten. Villarreal kunde dock kvittera genom Dani Parejo och matchen slutade 1–1.

Dusan Vlahovic tidiga ledningsmål räckte inte för att Juventus skulle vinna. Mötet med Villarreal slutade 1–1.

Fotboll2022-02-22 23:10

Åttondelsfinalen mellan hemmalaget Villarreal och Juventus hade knappt hunnit börja innan gästerna tagit ledningen. Det tog bara 32 sekunder för Juventus nya diamant Dusan Vlahovic att hitta rätt i sin turneringsdebut.

Den 22-årige serben, som köptes från Fiorentina i januari för runt 800 miljoner kronor, slog därmed Andreas Möllers gamla rekord från 1997 som den snabbaste debutant att göra mål i Champions League.

Det tog den gamla tyska VM- och EM-vinnaren hela 37 sekunder att hitta rätt mot Real Madrid i sin CL-debut för Dortmund.

Villarreal lät sig inte nedslås och "de gula ubåtarna" arbetade sig in i matchen. I den 14:e minuten var man nära att kvittera när spanjorernas januarivärvning Giovani Lo Celso fick en jättechans och träffade kryssribban från nära håll.

Veteranen kvitterade

Hemmalaget hade det mesta av bollen men fler stora chanser uteblev och 0–1-underläget stod sig till halvtid.

Juventus öppnade även den andra halvleken starkt och var nära att utöka direkt genom Alvaro Morata.

Därefter utspelade sig något av ett ställningskrig fram till den 66:e matchminuten då Dani Parejo frälste hemmapubliken med sitt kvitteringsmål.

Den rutinerade spanska landslagsmannen stötte in 1–1 framspelad av lika rutinerade mittfältskollegan Étienne Capoue.

Med dryga kvarten kvar var det nära att Adrien Rabiot såg rött, men domaren Daniel Siebert nöjde sig med ett gult kort efter fransmannens våldsamma satsning mot Samuel Chukwueze.

Matchens sista stora chans föll givetvis till Dusan Vlahovic, men den här gången stod Gerónimo Rulli i vägen och det slutade oavgjort.

Stjärnduon klev av skadade

I kvällens andra åttondelsfinal tog Chelsea emot Lille på Stamford Bridge i London. Thomas Tuchel valde att peta misslyckade anfallsstjärnan Romelu Lukaku för att spela Kai Havertz som falsk nia.

Ett lyckat drag, skulle det visa sig. Tysken gav hemmalaget ledningen genom att nicka in en hörna efter sju minuters spel.

Chelsea var numret för stort för den regerande franska ligamästaren och utökade till 2–0 i den andra halvleken när Christian Pulisic hittade rätt.

Det blev också slutresultatet, men allt var inte frid och fröjd då både Mateo Kovacic och Hakim Ziyech haltade av efter mindre än en timmes spel.