Juventus firande uppskjutet – Lazio till CL

Udinese vände och vann hemma mot Juventus. Därmed gick Turinlaget miste om möjligheten att säkra nionde raka ligatiteln.

Cristiano Ronaldos missade chansen att ta hem ligatiteln.

Fotboll2020-07-23 21:35

Det började bra för gästerna som tog ledningen strax före paus genom Matthijs de Ligt. Men matchen tog en oväntad vändning. Ilja Nestorovski kvitterade i 52:a minuten, assisterad av Ken Sema, och tre minuter in på tilläggstid satte Seko Fofana dit 2–1 för hemmalaget.

Juventus, som bara behövde tre poäng för att säkra titeln efter Inters poängtapp mot Fiorentina, får därmed vänta ett tag till. På söndag ställs Juventus mot Albin Ekdals Sampdoria.

Bättre gick det för ett annat lag som stått för en riktigt fin säsong.

Lazio vände och vann hemma mot Cagliari efter att Sergej Milinkovic-Savic kvitterat och Ciro Immobile avgjort för Romlaget. Detta betyder att Lazio som sämst blir fyra i Serie A och därmed har säkrat sitt första Champions League-deltagande sedan säsongen 2007–2008.