Juventus utslaget trots Ronaldos måldubbel

Champions League gjorde comeback. Då slog Manchester City ut Real Madrid tack vare två bjudningar från Raphaël Varane. Och Lyon eliminerade Juventus trots två mål av Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo.

Fotboll2020-08-07 23:00

Efter ett nästan fem månader långt coronauppehåll var Champions League-fotbollen tillbaka på fredagskvällen. På publikfria arenor i Manchester och Turin skulle ytterligare två kvartsfinallag bli klara.

Manchester City hade 2–1 med sig från besöket på Santiago Bernabéu i våras och höll undan i åttondelsreturen på hemmaplan.

Två grova missar

Mycket tack vare att Real Madrids Raphaël Varane, utan avstängde lagkaptenen Sergio Ramos vid sin sida, hade en av proffskarriärens tyngre matcher. Den franske mittbacken började med att nonchalant slarva när Real rullade runt i eget straffområde. Gabriel Jesús snodde bollen och serverade den till Raheem Sterling, som enkelt kunde göra 1–0 i nionde minuten.

Real Madrid var illa ute. Karim Benzema nickade visserligen in 1–1 innan halvtimmen var spelad, men Varane hade sparat en bjudning till andra halvlek. Den här gången var hemnicken till Thibaut Courtois för klen, Jesús var på hugget igen och satte själv 2–1 i 68:e minuten.

Ronaldo nätade förgäves

Juventus lyckades hålla undan och vinna Serie A, men imponerade inte i ligaspelet när det återupptogs efter coronapausen.

I Champions League hade "Den gamla damen" ett 0–1-underläge att vända efter det första mötet med Lyon. Uppförsbacken blev ännu brantare när Memphis Depay chippade in 1–0 till Lyon, med en retfull straff à la Panenka i 12:e minuten.

Juventus fick lite vittring strax före paus, när en viss Cristiano Ronaldo sköt 1–1 – även det på straff.

Ronaldo var inte färdig där. I 60:e minuten avlossade portugisen ett tungt vänsterskott som Anthony Lopes inte lyckades hålla och via stolpen satt 2–1 för hemmalaget.

Men ett mål till behövdes för Juventus.

Ronaldo fick ett ganska smarrigt frisparksläge i 93:e minuten, men skottet gick i Lyonmuren och några tilläggsminuter senare var skrällen ett faktum.

Totalt fyra åttondelsreturer hann inte spelas innan turneringen avbröts i våras. De två återstående – Bayern München–Chelsea och Barcelona–Napoli – spelas på lördagskvällen. Med start nästa vecka avgörs kvartsfinaler, semifinaler och final i enkelmöten i Lissabon.

Fakta: Kvartsfinalerna i CL

Två åttondelsreturer återstår och spelas på lördagskvällen, Bayern München–Chelsea (3–0 i första) och Barcelona–Napoli (1–1). Därefter spelas kvartsfinaler, semifinaler och finalen som enkelmöten i Lissabon.