Juventus vilar stjärnor inför MFF-mötet

Att spela ligamatch bara timmar efter att man landat efter VM-kvalspel är inte aktuellt för Juventus fem sydamerikanska spelare. De får vila inför Champions League-matchen mot Malmö FF i nästa vecka. –Den viktigaste i gruppspelet, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Juventus vilar sydamerikaner inför CL-matchen mot Malmö FF. Men Dejan Kulusevski, i mitten, kan spela mot Napoli. Arkivbild.

Juventus vilar sydamerikaner inför CL-matchen mot Malmö FF. Men Dejan Kulusevski, i mitten, kan spela mot Napoli. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Fotboll2021-09-10 14:45

Juventus möter Napoli borta i Serie A på lördagskvällen.

– Att ta dem till Neapel hade inte varit klokt med tanke på riskerna. De får vara hemma och vila, för på tisdag har vi en viktig match (mot Malmö FF), vår första i Champions League och den viktigaste i gruppspelet, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Argentinaren Paulo Dybala, uruguayanen Rodrigo Bentancur, colombianen Juan Cuadrado samt brasilianarna Alex Sandro och Danilo spelade alla VM-kvalmatcher i Sydamerika natten till fredagen europeisk tid och några av dem landar inte i Italien förrän på lördagsmorgonen.

– Så här ser spelschemat ut och det måste vi acceptera. Vi har 13 eller 14 spelare, samt tre ungdomar, säger Allegri.

Juventus saknar i lördagens match även anfallaren Federico Chiesa som fick en lättare skada under kvalspel med Italien tidigare i veckan. Och givetvis saknar man även storstjärnan Cristiano Ronaldo som nyligen lämnade för Manchester United.

– Livet går vidare, jag vill inte prata om det som varit och Juve har alltid vunnit som en grupp, det finns i vårt DNA, säger Allegri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!