Kacaniklic efter derbyt: "Känns som förlust"

En sen och onödig frispark blev kostsam för Hammarby. Efter 1–1 i derbyt mot Djurgården rådde enorm besvikelse i det grönvita lägret. –Man får inte bjuda in till det, säger tränaren Stefan Billborn.

Hammarby deppar efter Jesper Nyholms sena kvittering för Djurgården.

Fotboll2020-10-04 18:50

Det mesta var länge sig likt när Hammarby ställdes mot Djurgården. "Bajen" ledde med 1–0 fram till tilläggstid och var på väg mot den nionde allsvenska segern av tolv möjliga mot "Blåränderna" på klubbarnas gemensamma arena.

Spelmässigt skapade Djurgården inte mycket av värde. Däremot är laget erkänt starkt på fasta situationer – och just därför var det extra bittert för Hammarby att det var just en bortgiven frispark som gjorde att tre poäng förvandlades till en. Detta när Dennis Widgren rev ner Magnus Eriksson på egen planhalva i den 93:e minuten.

– Det är en felvänd spelare som är 20 meter från straffområdet. Det ger Djurgården chansen att flytta upp laget. Det är en enkel grej att man inte ska ge bort frisparkar när det inte finns något hot, så det är klart att det var tungt, säger Stefan Billborn.

"Skapar inte mycket"

Från sidlinjen fick tränaren sedan se Djurgårdens mittback Jesper Nyholm fastställa slutresultatet till 1–1 i en rörig situation i straffområdet.

De flesta i Hammarby var överens om att poängtappet kändes onödigt.

– Det är en slump. Vi gav bort många fasta när de var felvända, som vi sa att vi inte skulle göra. De är starka där, säger Darijan Bojanic och fortsätter:

– De skapar inte så mycket. Det är bara på fasta de skapar något. Vi ger bort onödiga fasta.

"Jäkligt deppigt"

Alexander Kacaniklic, som låg bakom Muamer Tankovics 1–0-mål i den första halvleken, konstaterar tungt:

– Det känns mer som en förlust än att man tar med sig en pinne. Det är tungt, vi gör en bra match så det är surt.

Nu väntar landslagsuppehåll innan kampen om en Europaplats går vidare. Med sju matcher kvar är Hammarby sexa och tre poäng från topp tre, med en match mer spelad.

– En sån här match hade vi stängt utan problem förra året. Det är bittert, säger mittbacken Richard Magyar.

– Nu är det jäkligt deppigt. Det är tungt. Det är inte första smällen vi åker på.