Kalle återvänder till moderklubben

Här kommer ett glädjebesked för alla Kisa BK-supportrar. Efter ett halvår i Horn/Hycklinge IF vänder mittbacken Kalle Kindén hem för att hjälpa moderklubben kvar i division fyra. – Det känns rätt att avsluta karriären på det här sättet, säger han.

Efter ett halvår i Horn/Hycklinge IF väljer Kalle Kindén att återvända till moderklubben Kisa BK. Foto: Magnus Strömsten

Efter ett halvår i Horn/Hycklinge IF väljer Kalle Kindén att återvända till moderklubben Kisa BK. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Fotboll2016-08-03 11:00

Kevin Gaines, Anton Holm, Pontus Lindberg och nu alltså Kalle Kindén. Det är en tung kvartett av ”gamla” KBK-spelare som klubben har lyckats locka hem under säsongen.

Kalle Kindén lämnar Horn/Hycklinge med omedelbar verkar för att förstärka Kisa under hösten.

– Jag bestämde mig i förra veckan. Den största anledningen till det här är att jag har mått dåligt över hur det har gått för Kisa BK i år (näst sist i serien, sex poäng bakom Vadstena på kvalplats).

– Jag är uppfostrad i Kisa BK och om jag kan gå tillbaka och bidra till att klubben håller sig kvar i division fyra, måste jag göra det, säger Kalle.

Tillför rutin

Den reslige mittbacken kommer givetvis bli ett fint tillskott för KBK. I Rasmus Bexell och kalle Kindén får Kisa ett formidabelt mittbackspar med division fyra-mått mätt. Att det kanske saknas lite speed kompenseras med storlek, tyngd och erfarenhet.

– Det är väl främst defensivt som det inte har sett helt bra ut under säsongen. Både jag och ”Ralle” har ju en del rutin, så förhoppningsvis ska det funka bra.

Bakom Kalle Kindéns beslut fanns även andra orsaker, som familjesituationen och att han även är brandman i Kisa.

Avslutar karriären

Övergången, som är permanent, hann dock inte bli klar i tid för att kalle skulle bli spelklar redan till helgens höststart. I derbyt mot Rimforsa är han dock redo.

– Det är ju inte helt fel match att börja med, skrattar Kalle Kindén.

Hur ser du på din fortsatta karriär.

– Nu har jag bestämt mig en gång för alla. Det här blir min sista säsong. Att avsluta karriären med att hjälpa Kisa BK kvar i division fyra vore perfekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!