Kalle Holmberg: "Inte i går de skrek mitt namn"

Kontraktet går ut om sex veckor och det mesta talar för att han söker sig en ny framtid. Men Djurgårdens Kalle Holmberg siktar på ett snyggt slut. Han bidrog själv till ett sådant i 4–2-segern mot Gent – när han äntligen fick tränarduon Thomas Lagerlöfs och Kim Bergstrands förtroende. –Det var inte i går de skrek mitt namn på läktarna, säger Holmberg.

Kalle Holmberg tackar publiken för stödet.

Kalle Holmberg tackar publiken för stödet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-10-13 22:28

När han fick chansen tog han den direkt. Holmbergs läckra bredsida till 1–0 visade vägen till vidare spel i Europa Conference League i vinter.

Då är det inte säkert att han är kvar i klubben.

– Mitt kontrakt går ut den 30 november och sedan får vi se hur det blir, säger han.

29-åringen är av allt att döma inne på den allra sista svängen i Djurgården och har bara fått göra några enstaka matcher från start den här säsongen. Konkurrenssituationen är den främsta förklaringen.

Men Djurgårdens mastiga program så här i säsongsspurten kräver att "hela truppen behövs", som Lagerlöf formulerar det.

"Det har varit tufft"

Därför klev Holmberg in i stället för Victor Edvardsen. Och han levererade omgående

– Man har väntat på det här ganska länge, så det var rätt skönt att det kom i dag. Det har varit tufft, men jag har verkligen försökt borra ned huvudet och bara kört på. Det är ändå mitt jobb det här och man kan inte vakna och vara arg 300 dagar om året. Det gäller att njuta av den situation man är i och jag spelar i ett topplag i allsvenskan, säger han.

Redan på söndag väntar AIK i det allsvenska derbyt på Tele 2. Om Holmberg får fortsätta från start?

Det är han tveksam till.

– Vi får se. Det är inte jag som tar ut laget.

Ekdal missar derbyt?

Tveksam är även mittbacken Hjalmar Ekdal. Han klev av redan i första halvlek, med känningar i det baklår som tidigare tvingat honom till vila.

– Jag kände ett obehag, så vi får se hur det artar sig. Jag hoppas, men vi får se hur det känns i morgon, men just nu känns det så där, säger han.

Även målvakten Aleksandr Vasiutin fick en smäll och är förmodligen inte aktuell för derbyt. Det är även frågetecken för Elliot Käck, Hampus Finndell och Rasmus Schüller, trion som saknades mot Gent.

Thomas Lagerlöf prisade laget.

– En fantastisk prestation. Vi slår Gent både borta och hemma, ett lag på en helt annan nivå i fotbollens näringskedja än vi. Vi får otroligt bra betalt för deras man-man-försvar.

– Det räcker att vi slår en "gubbe" så får vi fritt fram. Sedan blev det lite svajigt på slutet, men vi står pall och reder ut det, säger han.

Ingen underskattning

Kollegan i Gent, Hein Vanhaezebrouck, slaktade verbalt lagets försvarsspel, som han tyckte var under all kritik.

– Vi hade ingen markering. Vi har pratat om det, men det verkar inte ha gått in. Tredje målet var värst. Men det togs inget ansvar, spelare gömde sig. Det är smärtsamt, för laget och för spelarna som försöker och för spelarna som är skyldiga till dem.

Han avfärdar att Gent underskattat Djurgården, som vann båda matcherna i gruppspelet.

– Spelar man mot ett ledarlag från Sverige underskattar du inte. Om någon underskattade Djurgården kan den spelaren gå hem för resten av säsongen, men jag tror inte någon gjorde det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!