Kalmar FF besöker Vimarvallen

Kalmar läns bästa lag. Mot Kalmar läns näst bästa lag. Den matchen kan den lokala fotbollspubliken se fram emot. Vimmerby IF ställs mot Kalmar FF i slutet av juli. - Det är sagt att de ska komma med sitt seniorlag, säger ordföranden Magnus "Budo" Ericsson.

Fotboll2011-06-04 06:54

Den 27 juli får Tommy Svensson Pöders mannar något att bita i. Kalmar FF, för närvarande trea i Allsvenskan, kommer till Vimarvallen för en träningsmatch mellan Kalmar läns just nu främsta fotbollslag.
För VIF ligger matchen perfekt. Dryga veckan senare inleds höstsäsongen med bortamatch mot IS Halmia. För KFF:s del ligger träningsmatchen mittemellan två allsvenska matcher.
Den 24 juli ställs Nanne Bergstrands gäng mot AIK och den 1 augusti mot Mjällby. Däremellan kommer de alltså till Vimmerby.

Sexsiffrigt belopp
VIF får en spännande värdemätare, ett hett event och förhoppningsvis ett antal sköna kulor. Matchen blir en mjukstart på föreningens flaggskepp Bullerby Cup, som inleds den 28 juli.
- Det får gärna komma mycket publik. Räddningstjänsten har satt en gräns på 2000 och det är en rimlig siffra. Vi kommer att gå ut med paket till Bullerby Cup-lag och till föreningar i närområdet.
- Ekonomiskt är det klart att det behövs. Det här ska ge ett sexsiffrigt belopp, och det ska vi kunna rådda hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!