Kalmar närmar sig Europaplatserna

Kalmar fortsätter att vara ett av allsvenskans hetaste lag. Hemma mot Sirius vändes underläge till seger med 3–1, och nu är smålänningarna med i kampen om Europaplatser. –Det är klart att vi drömmer och hoppas. Men vi måste fortsätta jobba hårt, säger målskytten Oliver Berg.

Kalmars Oliver Berg firar sitt 2–1-mål hemma mot Sirius.

Fotboll2021-10-03 17:07

Gästande Sirius startade överraskande piggt, och tog ledningen efter en kvick omställning.

Laorent Shabani roffade åt sig bollen, satte fart längs vänsterkanten och skickade in ett perfekt inlägg mot den bortre delen av straffområdet. Christian Kouakou tog emot bollen och rullade kallt in 1–0 till Sirius.

Ledningen höll sig förbi halvtidsvilan, men inte mycket mer.

– Vi gör en bra första halvlek, det känns som vi har den här matchen. Men de ändrar något, sätter kanske upp en högre press och de får utdelning. Sedan blir det tufft, säger Sirius Adam Ståhl till Discovery efter matchen.

Delikatess gav 2–1

Kalmar kom till matchen med segrar mot IFK Göteborg, Halmstad och Degerfors – och ett kryss mot AIK – i ryggen, men fick inte till det inledningsvis. Efter paus lossnade det ordentligt.

– Vi är det bästa laget också i första halvlek. Och vi har lugnet, vi gör några små korrigeringar och löser det väldigt bra efter paus. Och då vinner vi också, säger Kalmars Oliver Berg till Discovery.

Isak Jansson satte kvitteringen några minuter in i andra halvlek och med knappa kvarten kvar kom matchens delikatess, när Kalmar rullade upp Siriusförsvaret efter noter: Romário till Oliver Berg, Berg med en skarv till Piotr Johansson och Johansson med en läcker klack tillbaka till Berg, som kunde trycka dit 2–1.

Klättrar i tabellen

Ett par minuter senare fick Jonathan Ring ett friläge, kapades av målvakten August Ahlin och Kalmar tilldömdes straff. Den tog Ring själv hand om och placerade säkert in slutresultatet.

Fjärde segern på de fem senaste matcherna gör att Kalmar nu klättrar till femte plats i tabellen, och på allvar börjar ge sig in i kampen om Europaplatser.

– Hur långt upp vi tittar? Vi tittar på nästa match. Vi siktar på tre poäng där, och får vi inte det så tittar vi på matchen efter det i stället, säger Oliver Berg.

– Det är klart att vi drömmer och hoppas. Men vi har mentaliteten att vi måste jobba hårt. Annars kan alla andra lag slå oss. Vi kan inte tro att vi är något bara för att vi vinner fotbollsmatcher, det är ett hårt jobb som måste göras.