Kalmar på vinnarspåret – Hammarby steget efter

Efter en ganska jämn första halvlek var det klasskillnad i den andra. Kalmar dominerade mot Hammarby och kunde vinna med 2–1. –Ja, de ser lite trötta ut tycker jag. Vi vinner klart rättvist, säger mittbacken Lars Sætra, nu i Kalmar, tidigare i Hammarby.

Kalmar FF:s Rasmus Sjöstedt jublar efter sitt 2–1-mål som gav segern mot Hammarby

Fotboll2021-05-23 18:06

Det kändes som det kunde sluta hur som helst efter första halvlek. Både Hammarby och Kalmar skapade många chanser och det var kanske inte bländande försvarsspel från något håll.

Men i andra halvlek var det bara ett lag på planen.

– Jag tycker inte vi är närvarande. Jag vet inte var vi är, men det är inte här i alla fall. Det känns som att ingen vill ha bollen, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

"Sämsta insatsen sedan jag kom"

Efter bara fem minuter hade Kalmar skapat två vassa chanser och så fortsatte det.

– Det här är den sämsta insatsen sedan jag kom till Hammarby, och det är fyra år sedan nu, säger Stefan Billborn.

Kalmar, som inkasserade säsongens första förlust mot Malmö förra omgången, spelade med fart och teknik fram sig till läge efter läge.

– Vi gör några små förändringar i halvtid och det slår väl ut. Jag tycker att vi har full kontroll hela andra halvlek, säger Lars Sætra.

Trots massor av lägen fick de inte in bollen. Avgörandet kom i stället på en hörna där Rasmus Sjöstedt sträckte fram en fot.

– Mitt första mål i allsvenskan, det känns riktigt skönt. Speciellt när det verkligen betyder något som det här gjorde, säger målskytten Sjöstedt.