Kalmar skrällde mot Häcken: "Riktigt skönt"

Kalmar FF skrällde på Hisingen. Drömstarten med två tidiga mål och en straffräddning sänkte Häcken. –Riktigt skönt, och jättebra start med 2–0 snabbt, säger Lars Sætra efter 3–1-segern.

Noah Shamoun efter sitt mål som gav Kalmar FF en drömstart i segern mot Häcken.

Fotboll2023-04-15 19:45

Häckens Tomas Totlands felpass hamnade vid Kalmar FF:s Carl Gustafssons fötter. Sedan gick det undan. 23-åringen hittade Simon Skrabb centralt, anfallaren fick turligt med sig bollen i vändningen och placerade sedan kyligt in 1–0 vid bortre stolpen.

Tiden?

Tre minuter.

– Det är en ruggigt dålig första touch och sedan var det bara att använda högerdojan, säger Skrabb till Discovery.

Sju minuter senare: Noah Shamoun fick in 2–0 bakom målvakten Peter Abrahamsson.

Två mål på matchens första tio minuter gav Kalmar FF ett tidigt grepp om matchen.

"Lätt att spela fotboll"

– Det betyder väldigt mycket. Vi har haft en bra träningsvecka och pratat om att vi har stora chanser att slå Häcken. Och det gör vi, på ett bra sätt och vi hade kunnat göra flera mål också, säger Kalmar FF:s Lars Sætra till Discovery.

– Det är svårt att göra mål oss och när vi får en sådan start blir det lätt att spela fotboll. En riktigt bra bortamatch, kanske den svåraste på hela året.

Senare blev det också tydligt att "marginalerna" var på gästernas sida.

Ricardo Friedrich bestämde sig för att stå kvar på Mikkel Rygaards straff – och gjorde en enkel räddning. Sedan fick målvakten se Pontus Dahbos skott träffa ribban.

Traore reducerade på straff

Häcken, som vann SM-guld i fjol, skapade viss nerv i matchen på Bravida arena på Hisingen när Benie Traore reducerade på straff i 53:e minuten.

Men uppförsbacken var ändå för brant.

Och när Kalmar utökade, genom Mileta Rajovic, till 3–1 var trepoängaren säkrad.

Klubben från Småland har därmed två raka segrar efter premiärförlusten borta mot Malmö FF, och tidigt in i tredje omgången toppar nu klubben tabellen.

För Häcken, som tidigare imponerat med 2–0 mot Elfsborg och 3–1 mot Hammarby, nådde segerraden sitt slut inför hemmafansen.

– Vi gjort det svårt för oss när vi släpper in två tidiga mål, säger Häckens tränare Per Mathias Høgmo.

– Vi kommer tillbaka efter 0–2 och är i deras straffområde väldigt många gånger, vi skapar stora chanser men det blir dueller och inte så öppna chanser.