Kalmar trummar på – tog tredje raka segern

Kalmar tog tredje raka segern efter 2–1 borta mot Örebro. Och återigen var det anfallaren Oliver Berg som klev fram som målskytt. Men KFF kan också tacka sin kapten Douglas Bergqvist som mirakulöst räddade två gånger om på mållinjen. –Jag hatar att släppa in mål, säger Bergqvist till Discovery+.

Oliver Berg, i rött, slog till igen i Kalmars seger.

Fotboll2021-11-22 21:35

Efter två raka kvalplatser är Kalmar FF allsvenskans succélag. Och på måndagskvällen tog alltså smålänningarna en ny trepoängare mot krislaget Örebro som brakade ur högsta serien i och med förlusten borta mot Djurgården före landslagsuppehållet.

Tabellsexan Kalmar hänger på topplagen och är på väg mot bästa tabellplacering sedan 2014 då laget slutade på fjärde plats. Nu är avståndet till femman Hammarby bara två poäng.

Inledningen var annars ganska avslagen på en kylslagen Behrn arena. Men efter en dryg halvtimme klev årets stora succéanfallare fram.

Oliver Berg vände runt vid straffområdeslinjen och placerade elegant in första målet till höger om Örebromålvakten Bobby Allain.

Dubbla räddningar

Glödhete Oliver Berg, som även hittade rätt med matchens enda mål i förra omgången mot Norrköping, är därmed uppe i tolv mål för säsongen – och har dessutom fem assist på kontot.

Men norrmannen var inte helt nöjd efter första halvleken.

– Vi blandar lite, stundtals gör vi det bra, men vi slarvar lite ibland också, sade han i pausintervjun med Discovery+.

Ett par minuter in i andra halvleken blev ÖSK-anfallaren Noel Milleskog fri och placerade bollen förbi målvakten Lucas Hägg Johansson – men försvararen Douglas Bergqvist jagade ikapp bollen och räddade den mirakulöst på mållinjen. Kort därefter fick unge Milleskog, som gjorde sin första allsvenska match från start, en ny skottchans – men Bergqvist räddade återigen på mållinjen.

– Många säger att jag inte är så snabb, men jag visade upp lite speed där. Jag hatar att släppa in mål, säger han i Discovery+.

Yasin målskytt igen

Efter knappt 70 minuter tryckte sedan Kalmars Romário Pereira Sipião in 2–0 bakom Bobby Allain efter flipperspel i straffområdet.

Men inhopparen Ahmed Yasin, som gjorde sin första ÖSK-match sedan han återvände till klubben under sommarens transferfönster, avslutade målskyttet när han iskallt placerade in slutresultatet 1–2. Senast skadeförföljde Yasin gjorde mål i allsvenskan var för nästan precis ett år sedan i Häckentröjan mot Örebro.