Kampen om CL-platserna tätnar

Med sex till åtta matcher kvar av Premier League-säsongen tätnar kampen om Champions League-platserna. Efter seger mot Norwich medan både Arsenal och Tottenham tappade poäng, blandar Manchester United sig i kampen om fjärdeplatsen.

Cristiano Ronaldo sköt upp Manchester United på femteplatsen i Premier League.

Fotboll2022-04-16 15:35

Efter fyra raka segrar blev det förlust för Dejan Kulusevskis Tottenham. Londonlaget släppte in matchens enda mål i den sista ordinarie matchminuten mot Brighton.

Tottenham har fortfarande greppet om den fjärde och sista Champions League-platsen i tabellen, men en sista minuten-förlust mot tiondeplacerade Brighton är nog inget man är nöjd med.

Kulusevski fick starta för Londonlaget, men byttes ut efter en dryg timmes spel.

Senast lagen möttes, för exakt en månad sedan, blev det bortaseger med 2–0 efter mål från Cristian Romero och Harry Kane.

I hemmamatchen var de namnkunniga stjärnorna som bortblåsta och Tottenham fick inte till ett enda skott på mål.

I stället var det Brighton som kunde åka hem med tre färska poäng.

Leandro Trossard stod för en soloprestation och satte bollen vid Hugo Lloris högra stolpe till matchvinnande 1–0.

Arsenal hade därmed chansen att gå upp på samma poäng som sina lokalrivaler, men trots 76 procent i bollinnehav och sex skott på mål fick man åka hem från matchen mot Southampton utan någon poäng alls.

Jan Bednarek blev matchhjälte för Southampton när han i den 44:e minuten satte matchens enda mål.

Det enda topplaget som verkade ta vara på chansen att blanda sig i striden om fjärdeplatsen på allvar, var Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elangas Manchester United.

Tre mål av Cristiano Ronaldo mot Norwich, varav ett på en pass från Elanga, skickade United förbi Arsenal, upp på femteplatsen. Visserligen med en match mindre spelad och på samma poäng och målskillnad, men med fler gjorda mål än Arsenal.

Fakta: Läget i Premier League