Kampen om serieguldet går vidare efter ny kross

Game, set and match. Vimmerby vann toppmötet borta mot Eksjö med tennissiffrorna 0-6. "Det kunde lika gärna ha slutat 6-5 till oss", sa tredubbla målnickaren Nathalie Milton efteråt.

Matchvinnare. Nathalie Johansson, Allis Nilsson och Nathalie Milton hade stor del i att Vimmerby vann toppmötet med 6-0 i Eksjö.

Matchvinnare. Nathalie Johansson, Allis Nilsson och Nathalie Milton hade stor del i att Vimmerby vann toppmötet med 6-0 i Eksjö.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-05 18:19

Av det resonemanget har ni bilden klar för er, eller i alla fall delar av den. När tabelltrean Eksjö och tabelltvåan Vimmerby drabbade samman på klassiska Ränneborg, blev det en match som vi kommer att minnas som ytterst händelserik. Det kan man kanske inte tro vid en första anblick, om man nu bara sneglar på resultatet: 0–6. Det är förståeligt. Men det skapades målchanser titt som tätt – och inte minst då av hemmalaget. 

– Det här speglar verkligen inte spelet eller matchen, säger Nathalie Johansson och Nathalie Milton. 

Ingen av dem var vidare värst nöjd med den spelmässiga insatsen, men naturligtvis superglada över resultatet. 

Utan dem hade den här matchen kunnat sluta hur som helst – och definitivt inte 0–6.

För kolla här med den här råfaktan: Innerbacken Nathalie Milton gjorde tre (!) mål med huvudet, alla efter hörna. Hon gjorde även ett fjärde på samma sätt, men det blev av någon anledning bortdömt. Anfallaren Nathalie Johansson stod för ett mål själv – och för fyra assist. Samtliga efter fasta situationer. 

Trots deras makalösa poängfacit, var det ändå en annan spelare som förtjänar epitetet: matchens lirare. Och hon står mellan de båda när vi träffar dem efter matchen. Det handlar om den unga målvakten, Allis Nilsson. 16-åringen stod för en enormt bra insats. Det spelade ingen roll hur många frilägen – och de var åtskilliga – som hemmalaget skapade. Nilsson stod pall för allt. Och hon räddade på alla möjliga tänkbara sätt. 

– Det gick bra..., säger hon försiktigt och bjuder oss på ett leende. 

Det här måste vara din bästa match någonsin?

– Jag vet inte riktigt, men det gick bra. 

Eksjös skicklige anfallare Julia Norén måste drömma mardrömmar om mötet med Vimmerbys unga talang. 

VIF-segern, som grundlades i den första halvleken och 3–0-ledning, var viktig i kampen om seriesegern. Detta eftersom den förmodligen främsta utmanaren, BK Kenty, samtidigt vann sin match mot Mjölby. Nu skiljer det fortfarande tre poäng mellan lagen och där Vimmerby nu har fördelen med en bättre målskillnad. 

VIF-tränaren Mikael Rinaldo var mycket belåten efteråt:

– Det spelar ingen hur vi vann, men det viktiga var att vi gjorde det. Det här känns jättebra och starkt att vi kunde vinna. Vi är väldigt effektiva i matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!