Kämpig vårsäsong i damallsvenskan

Vimmerby IF-fostrade Emma Jones har haft en tung vårsäsong med sitt IFK Kalmar. Nu hoppas hon på en bättre höst och tror att laget fortfarande har en chans i damallsvenskan.

Emma Jones, i blått, hoppas på en bättre höstsäsong i damallsvenskan med sitt IFK Kalmar.

Emma Jones, i blått, hoppas på en bättre höstsäsong i damallsvenskan med sitt IFK Kalmar.

Foto: ossian

Fotboll2018-07-25 17:49

Emma Jones kom till IFK Kalmar 2011 från Vimmerby IF. Hösten 2014 hann hon även med att spela för Hammarby IF men återvände sedan till Kalmar. Förra säsongen tog hon och laget steget upp till damallsvenskan men väl där har det blivit tufft och vårsäsongen vill de flesta säkert glömma.

Kalmar har bara tagit tre poäng på elva matcher och ligger sist i tabellen med nio poäng upp till säker mark. Emma Jones tror att den svaga vårsäsongen har sin grund i skadeproblem.

– Vi har haft många skador vilket gjort att vi inte varit tillräckligt med folk på träningarna och inte fått ihop laget vi önskar. Sedan har vi förlorat många matcher med uddamålet och det är klart att det tar på självförtroendet, säger Jones.

Att ta steget upp till Sveriges högsta serie och möta etablerade lag som även gjort sig kända ute i Europa skulle bli tufft för Kalmar. Det var de flesta med på. Trots det finns det fortfarande hopp om en uppryckning under höstsäsongen.

– Vi visste att det skulle vara tufft och jag är inte förvånad av kvalitén. Men jag tycker inte det är kört än, vad som helst kan hända och man kan inte släppa tron, säger Jones.

Vilka lag har imponerat mest på dig?

– Rosengård och Linköping är de lagen som är bäst spelmässigt.

För Emma själv har skadorna varit ett stort bekymmer under våren.

– Det har inte gått som jag velat, med tanke på alla skador. Jag var skadad under två månader på försäsongen och haft strul med lite stukade fötter. Det är fortfarande inte hundra men det är i alla fall spelbart, säger hon.

IFK Kalmar möter Hammarby på bortaplan i höstsäsongens premiärmtatch den 5:e augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!