Kan Emelie skjuta VIF till toppen?

En skyttedrottning har försvunnit till seriefavoriten. En annan går mot en ny vår och väntar på sitt stora genombrott. Efter två års uppehåll och en mjukstart ifjol ska Emelie Nilsson återigen bli att räkna med på fotbollsplanen. - Jag tror att det snart lossnar på riktigt, säger Emelie Nilsson hoppfullt.

Fotboll2008-04-18 06:21

Få karriärer har rymt liknande toppar och dalar som Emelie Nilssons. Från att, tillsammans med Kosovare Asllani, varit en av landskapets mest spännande anfallslöften till två års total karantän från fotbollsplanen orsakat av knäproblem. 2008 är året då Emelie Nilsson, 19, ska komma tillbaka på allvar.
- Det har börjat lossna och det känns som att det finns där. Med mer träning och matcher kommer det lossna ännu mer. Jag tror att jag kommer vara som bäst i höst, säger hon.

Två operationer
I flickåldern satte Emelie skräck i både målvakter och försvarare. Hennes fysiska styrka, villighet att ta för sig och inte minst skottet tog henne till Smålandslaget under 2004. Men där tog det stopp. Högerknäet krånglade alltmer och efter två mindre operationer råddes hon att aldrig mer röra en fotboll.
- Fotbollen var verkligen allt så det är klart att man blev rätt så knäckt. Jag kunde inte titta på TV och åkte jag förbi Ceos började jag tjuta direkt.
Under både 2005 och 2006 avhöll hon sig helt från fotbollsplanen. Men i början av 2007 blev nyfikenheten att återigen testa för stor att motstå.
- Jag blev sugen på att spela med mitt gamla lag i Gullringen och det var ju så himla kul! Sen när jag hållit på ett tag och kände att knäet höll övertalade Cornelia (Lindgren) mig att komma över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!