Kan missa ödesmatchen: "Räknar inte med något"

Caroline Seger är plötsligt ett stort frågetecken inför Sveriges ödesmatch mot Portugal. En hälskada stoppade den svenska lagkaptenen från träning dagen före rysaren i fotbolls-EM. –Jag måste fundera på en lösning om hon inte kan starta, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Caroline Seger kan missa Sveriges avgörande gruppspelsmatch mot Portugal.

Caroline Seger kan missa Sveriges avgörande gruppspelsmatch mot Portugal.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-16 18:08

Det svenska mittfältsankaret fick en smäll mot foten under sin 232:a A-landskamp: onsdagens EM-match mot Schweiz. Caroline Seger kunde dock spela vidare, och direkt efteråt var hon inte det minsta orolig.

– Det är lugnt, det var bara en smäll så det är ingen fara, sade Seger.

Men det var värre än hon då trodde. På lördagen, dagen före den avgörande gruppspelsmatchen mot Portugal, var Seger den enda i det svenska EM-laget som inte kunde träna för fullt.

– Det var en närkamp som resulterade i att hon fick ont i hälen. Men hon kunde fullfölja matchen, vilket är positivt, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

– Det som är positivt är att hon har svarat bra på den behandling hon har fått. Vi försöker just nu anpassa träningen för att optimera inför morgondagen.

"Ska vara spelbar"

Ebrahimi vill inte säga exakt vad det är för typ av skada eller hur allvarlig den är.

TT: Finns det en möjlighet att hon kan spela 90 minuter?

– Jag vill gärna vänta med att svara på det till i morgon.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson räknar dock med att ha sin lagkapten tillgänglig på ett eller annat sätt mot Portugal.

– Hon ska vara spelbar. Men det medicinska teamet tyckte att det var bättre att hon körde med en sjukgymnast i dag. Vi får se var vi hamnar, säger Gerhardsson.

Tveksam till start

Däremot tycks han allt annat än övertygad om att Seger kommer att kunna starta. Ett slutgiltigt beslut tas efter morgondagens matchgenomgång.

– Jag räknar inte med någonting. Men att hon ska vara spelbar, det räknar jag med. Sedan handlar det om minuter, och man startar inte med någon som bara kan spela 20–30 minuter. Då får man hitta en annan lösning, säger Gerhardsson.

– Det finns givetvis alternativ och vi får se var hamnar.

Sverige har inlett EM med en seger (2–1 mot Schweiz) och en oavgjord match (1–1 mot Nederländerna), och behöver en poäng för att helt säkert gå vidare till kvartsfinal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!