Glädjebeskedet: Målsprutan är tillbaka – Går det att stoppa VIF?

Här är beskedet som Vimmerby IF längtat efter: Nathalie Johansson är tillbaka. Hon gör comeback i toppmötet mot Skultorps IF på lördag. "Skönt att "Natta" är med igen", säger tränaren Pierre Brorsson.

Giftig trio. Nathalie Johansson, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö är tre vassa offensiva spelare i VIF som lär skapa fullt upp för Skultorps backlinje i toppmötet.

Giftig trio. Nathalie Johansson, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö är tre vassa offensiva spelare i VIF som lär skapa fullt upp för Skultorps backlinje i toppmötet.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-24 17:00

Skultorps IF, ja. Vad är det för typ av lag? Det kan man undra. För många är det ett näst intill okänt motstånd som väntar Vimmerby, även för Pierre Brorsson.

– Jag vet inte alls mycket om dem, inte mer än den information jag fick av Falköping. Tydligen ska Skultorp vara vassa på sina kanter, men det är ingenting som vi fokuserar så hårt på. Utan vi lägger kraften och energin på vårt eget spel – och på det vi ska göra. 

Hur som helst. Skultorp har nästan gått lika bra som Vimmerby i serien. Enda plumpen kom i den förra omgången då de förlorade mot Bankeryd. Noterbart är också att tabelltrean "bara" gjort 13 mål på sju matcher. Att jämföra med VIF:s 27 fullträffar. Men det är klart...det är inte många andra lag – förmodligen inget – som kan matcha Vimmerbys superstarka offensiv. En offensiv som nu blir ännu bättre när Nathalie Johansson kan spela igen efter sin skada. 

– Hon har kört för fullt den här veckan och hade säkert kunna vara med även mot Eksjö förra helgen. Men vi tyckte då att det var bättre att hon fick vila till den här matchen. 

Och nu är det pang på direkt. Nathalie Johansson startar mot Skultorp, i en VIF-elva som ser väldigt stark ut. Ja, hela truppen för övrigt. 

– Vi har glädjande nog alla spelare tillgängliga, säger Brorsson glatt.

Ni toppar serien. Några tankar kring det?

– Nej, egentligen inte. Jag försöker att se match för match. Nu möter vi Skultorp och det ska bli jäkligt roligt.  

Tabell div 2

undefined
Tabellen
VIF mot Skultorp

Startelvan: 

Pernilla Marelius – Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Emmy Karlsson – Stina Kägu Bragsjö, Julia Rosin, Kujtese Rexha, Sarah Falkevall – Nathalie Johansson, Frida Pöder. 

Bänk: Svea Backstad, Elin Lindqvist, Matilda Älvehag, Reta Hanno, Tessa Svensson och Vera Andersson.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om