Kan vara tillbaka snabbare än beräknat

Här kommer positiva besked för Vimmerby IF: Nathalie Johansson kan vara tillbaka på fotbollsplanen snabbare än man tänkt sig. "Det kan kanske bli något innan sommaruppehållet", säger hon.

Nathalie Johansson är verkligen på bättringsvägen.

Nathalie Johansson är verkligen på bättringsvägen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-03-03 12:10

Vimmerby IF:s målspruta Nathalie Johansson fick en svår knäskada förra säsongen som hållit henne borta från spel i flera månader. Efter sin operation i höstas började den tunga rehabträningen och det var länge osäkert om hon ens skulle kunna spela fotboll den här kommande säsongen. Nu ser läget dock betydligt ljusare ut. 
– Det kommer inte dröja så länge till innan jag är tillbaka i träning med laget. Det handlar om några veckor, förklarar Nathalie Johansson.

Att det blir fotboll för henne den här säsongen är nästan helt säkert.
– Nu kommer jag garanterat att spela till hösten. Det kan kanske bli något innan sommaruppehållet också men det är bara en bonus i så fall. Jag ska inte stressa fram någonting, säger Johansson.

Hon har börjat springa och träna individuellt med boll. Nu ligger fokus på att bygga upp musklerna och konditionen igen.
– Jag ligger ju lite efter, om man säger så. Det blir mycket konditionsträning nu och testa så att knäet inte reagerar illa på sidledsförflyttningar. När jag väl börjar träna med laget kommer det nog ta ett tag innan man kommer in i närkampsspelet och allt. Jag träffar även en sjukgymnast två gånger i veckan nu, säger anfallaren.

Att vara borta från fotbollen så länge har naturligtvis varit jobbigt för henne.
– Man saknar verkligen att vara i omklädningsrummet med alla. 

Men snart är hon alltså tillbaka där hon trivs som bäst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!