Kane sänkte City – och skrev historia

Harry Kane skrev historia i 1–0-segern mot Manchester City. Med 267 mål är han Tottenhams främste målskytt. –Att får göra det inför hemmafansen, det kommer jag aldrig att glömma, säger han i Viaplays sändning.

Tottenhams Harry Kane.

Tottenhams Harry Kane.

Foto: Kin Cheung/AP/TT

Fotboll2023-02-05 19:27

Harry Kane kan göra mål, minst sagt.

Redan i 15:e minuten slog han till i Premier League-mötet hemma med Manchester City – och skrev historia.

När 29-åringen placerade bollen bakom målvakten Ederson var det hans 267:e mål för Londonklubben och därmed är han den främste målgöraren i Tottenhams historia.

"Speciellt"

– Det har varit så mycket snack om det här de senaste veckorna och jag ville bara få det gjort så fort som möjligt, och att få göra det i en stor match, mot ett av världens bästa lag — det är speciellt, säger Kane.

Dessutom är han numera den tredje spelare som har nått 200 fullträffar i Premier League, bara Alan Shearer, 260, och Wayne Rooney, 208, har jublat oftare än Kane.

– När jag började spela regelbundet, åtta, nio år sedan, fanns det inte ens i min fantasi att jag skulle göra 200 Premier League-mål, säger han.

– Att vara där nu är exalterande, och jag har många år kvar och förhoppningsvis mål också

Målet?

Pierre-Emile Højbjerg tog hand om Rodris felpass, stötte bollen till Kane och sedan använde anfallaren högerfotens bredsida för att skriva Tottenham-historia.

1–0 stod sig matchen ut.

Vann utan Conte

För Tottenham – som fick klara sig utan Antonio Conte då tränaren återhämtade sig efter en galloperation – var det en viktig fullpoängare i jakten efter en av Premier Leagues fyra Champions League-platser.

Londonrivalen Arsenal kunde också glädjas åt resultatet, då Manchester City blev utan poäng i kampen om ligasegern.

Arsenal toppar den något haltande tabellen på 50 poäng efter 20 matcher, fem poäng fler än tvåan City som har en match mer spelad.

Tottenham är femma på 39, en poäng bakom Newcastle som har en match mindre spelad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om