Kane sänkte Everton – i sin jubileumsmatch

Everton gästade Tottenham i norra London. Då gjorde Tottenhams Harry Kane 1–0 från straffpunkten. Ett mål som blev matchavgörande när Tottenham vann med 2–0.

Tottenhams Harry Kane blev matchhjälte med ett straffmål mot Everton.

Fotboll2022-10-15 18:15

Harry Kane firade sin 400:e match för Tottenham med ett mål. Målet var hans 258:e för klubben.

Trots att Tottenham hade en stor del av bollinnehavet så låg Everton rätt, försvarade sig bra. Därtill skapade man de farligaste chanserna i första halvlek.

Efter drygt tjugo minuters spel sprintade Demarai Gray ifrån sin Tottenham-bevakare, men avslutet från nära håll gick högt över.

Mittfältaren Amadou Onana var ett ständigt hot mot Tottenhams backlinje – och strax innan paus var han även nära att utnyttja det. Men även hans avslut, också det från nära håll, gick högt över.

I den 52:a minuten skapade "Spurs" sin första heta målchans. Harry Kane drog till på volley – men engelsmannen fick se avslutet räddas. På returen dök Son Heung-Min upp. Men hans avslut gick högt över.

Nedriven av landsman

Ett par minuter senare släppte Everton-målvakten Jordan Pickford en retur till. Då höll sig Kane framme. Då rev Pickford ner sin landsman.

Domaren Paul Tierney, som delade ut flest straffar av PL-domarna förra säsongen, pekade direkt på straffpunkten – för första gången för säsongen.

Kane klev fram, slog till, och firade 1–0. Målet innebar även att Kane har gjort mål i fem raka PL-matcher – hans längsta svit i karriären.

Dansken Pierre Emile Højbjerg satte sedan spiken i Everton-kistan med ett 2–0-mål i slutminuterna.

Segern innebär att Tottenham ligger trea i ligan, en poäng efter serieledande Arsenal. Arsenal har dock spelat en match mindre.

Dejan Kulusevski saknades i Tottenham-truppen på grund av skada.

Everton ligger på 13:e plats i den haltande tabellen.

Nykomlingskryss

Nykomlingarna Fulham och Bournemouth delade på poängen. Matchen, som spelades på Craven Cottage i London, slutade 2–2.

Bortalaget fick en drömstart på matchen. I den andra minuten stötte Dominic Solanke in 1–0.

Tjugo minuter senare kvitterade fransmannen Issa Diop för Fulhams räkning.

Sju minuter senare, i den 29:e minuten, rasslade det i nätmaskorna igen. Jefferson Lerma placerade in 2–1 till Bournemouth efter fint förarbete av Solanke.

Strax efter paus kvitterade dock serben Aleksandar Mitrovic på straff.

Parallellt besegrade Wolverhampton nykomlingen Nottingham med 1–0. Därmed ligger Nottingham sist i tabellen.

Tidigare under dagen spelade nästjumbon Leicester 0–0 mot Crystal Palace.

Rättelse: i en tidigare version angavs att fel person jubilerade. Rätt ska vara Harry Kane.