Två matchvinnare när Tuna vann säkert

IFK Tuna tog en stabil 2–0-seger borta mot Stjärnan. Däremot föll både Södra Vi och Storebro med klara siffror under fredagskvällen.

Victor Gustavsson gjorde båda målen för IFK Tuna.

Victor Gustavsson gjorde båda målen för IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-18 21:15

Stjärnan–IFK Tuna 0–2

Tuna hade två matchvinnare mot Stjärnan. Tvåmålsskytten Victor Gustavsson och målvakten Tobias Thuresson.

– "Tobbe" i målet gör två riktigt fina räddningar som betyder väldigt mycket. Utan dem hade det blivit en helt annan match. "VG" fick sätta dit två bollar. Det var precis vad han behövde efter att ha haft det lite motigt med målskyttet ett tag, sa IFK-tränaren Lasse Gustavsson och fortsatte:

– I övrigt för vi spelet och vinner rättvist. En stabil insats av hela laget. Vi gick runt på 17 spelare och alla var med och bidrog.

IFK Västervik–Södra Vi IF 4–1

En riktig mardrömsstart. Det grusade Södra Vi:s förhoppningar om poäng mot topplaget IFK Västervik. Redan efter 16 minuters spel hade hemmalaget gått fram till 3–0. Jonathan Gustafsson reducerade visserligen till 3–1 omgående. Närmare än så kom inte SVIF.

– Det är tufft att börja med tre mål bakåt så tidigt. I andra har vi lite mer boll, men de gör 4–1 och vinner rättvist. Joel Stridell ska ha plus för sitt slit, sa Södra Vi:s tränare Michael Elmér.

undefined
Storebro föll hemma mot serieledande Ruda med klara siffror.

Storebro–Ruda 0–4

Storebro hade en tuff uppgift mot serieledarna. Hemmalaget höll tätt fram till den 34:e minuten då Ruda först spräckte nollan och sedan ökade på till 2–0 kort därpå.

I andra halvlek drog gästerna ifrån till 4–0. Sedan var saken klar.

– Vi var nöjda med prestationen i första halvlek. Vi står upp riktigt bra mot ett vasst motstånd. Mittbackarna Dzena Hrnic och Mahmoud Moustafa får plus för sina insatser, sa Storebros tränare Peter Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!