Kaoskryss i toppmöte – City krossade Arsenal

Trots spel med en man mer i hela andra halvlek kunde inte Liverpool avgöra toppmötet med Chelsea. Det blev 1–1 efter ett kaotiskt slut på första halvlek. Manchester City 5–0-krossade Arsenal som ligger sist i Premier League – klubbens sämsta säsongsstart sedan 1954-55.

Chelseas Kai Havertz, till vänster, i kamp med Liverpools Roberto Firmino i det oavgjorda toppmötet i Premier League.

Fotboll2021-08-28 15:32

Toppmötet på Anfield mellan Liverpool och Chelsea blev glödhett.

Framför allt på tilläggstid i första halvlek.

Chelsea ledde med 1–0 när hemmalaget fick en hörna på tilläggstid. Sedan bollen studsat runt i straffområdet nickade hemmalagets Joel Matip i ribban och när Sadio Mané skulle försöka få in kvitteringen från nära håll tog bollen på Chelseabacken Reece James lår och studsade sedan upp på armen.

Efter VAR-granskning dömde domaren Anthony Taylor inte bara straff – utan visade Reece James ett kontroversiellt rött kort. Chelseatränaren Thomas Tuchel gick i taket ute vid sidlinjen och protesterade hos fjärdedomaren, men utan resultat.

Säker straff

Mohamed Salah sköt straffen säkert i mål och när Chelseamålvakten Edouard Mendy i ilska sparkade bollen rakt på en Liverpoolspelare blev det på nytt heta känslor.

Chelsea hade tagit ledningen i den 22:a minuten då Kai Havertz elegant styrde Reece James inspel efter hörna med huvudet över hemmamålvakten Alisson.

Den andra halvleken handlade i mångt och mycket om Liverpools jakt på ett segermål mot ett decimerat motståndarlag. Men Chelsea stod emot och kunde känna sig mest nöjt över poängen.

Båda lagen har sju poäng efter tre matcher och ligger precis bakom West Ham, som är tabelletta tack vare fler gjorda mål. West Ham spelade 2–2 mot Crystal Palace.

Blytungt för Arsenal

Manchester City krossade fallna jätten Arsenal med 5–0.

Londonlaget åkte på tredje raka förlusten, är fortfarande mållöst och har inte startat så dåligt sedan säsongen 1954-55. Managern Mikel Arteta är under hård press redan efter tre spelade matcher.

Arsenal hade vissa förhoppningar om att spotta upp sig efter en tung säsongsstart då Martin Ødegaard gjorde säsongsdebut. Norrmannen var ju utlånad till Arsenal i våras, nu har Londonlaget köpt loss honom från Real Madrid för runt 400 miljoner kronor.

Men Ødegaard och hans lagkamrater fick en blytung eftermiddag.

Redan i tolfte minuten ledde hemmalaget med 2–0 efter att taffligt försvarsspel gjort att Ilkay Gündogan nickat in ledningsmålet och Ferran Torres, till slut tvåmålsskytt, ökat på.

Arsenal fick dessutom Granit Xhaka utvisad i 35:e minuten vid ställningen 0–2.

Manchester City, som har sex inspelade poäng, ryktades så sent som i fredags ha Cristiano Ronaldo på ingång – men i stället kom en tvärvändning då den portugisiske målspottaren i stället skrev på för sin gamla klubb, lokalrivalen Manchester United.

Med att döma av krossen mot Arsenal räcker ändå kvalitén som redan finns rätt långt.