KAOSSCENER NÄR VIF KRYSSADE IGEN

Smockan hängde i luften efter att Vimmerby och Assyriska spelade 0-0 i fotbollstvåan på söndagseftermiddagen. Assyriskas tränare Simon Dogan fick slitas bort av sina egna spelare när han var på väg in i Vimmerbys omklädningsrum för att konfrontera en hemmaspelare.

Kaosscener utspelade sig efter Vimmerbys match mot Assyriska på söndagseftermiddagen och smockan hängde i luften flera gånger.

Kaosscener utspelade sig efter Vimmerbys match mot Assyriska på söndagseftermiddagen och smockan hängde i luften flera gånger.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2016-06-05 14:52

- Du ska passa din käft nästa gång!
Gästande Assyriskas tränare Simon Dogan stormade mot Vimmerbys omklädningsrum - pekade, gestikulerade, skrek ytterligare en svada och fick slitas därifrån av såväl VIF-ledare som sina egna spelare när han var på tröskeln och på väg in för att konfrontera Vimmerby IF-anfallaren Rickard Thuresson.

Men bråket efter 0-0-matchen mellan Vimmerby och Assyriska var långt ifrån över där.
Ut ur omklädningsrummen strömmade spelare och ledare från båda lagen - otryckbara drapor haglade och smockan hängde i luften flera gånger om, innan bland annat Vimmerby IF:s matchvärd, VIF-ledare och ett par inte så hetlevrade gästande spelare lyckades sära på de båda grupperna och få in dem i respektive omklädningsrum igen.

Näst intill lika dramatiskt var det på planen under den tidigare dryga en och en halv timmen.
Vimmerby hade ett kraftigt tryck på gästerna under den första halvleken. 8-1 i hörnor och 7-1 i heta chanser borde normalt sett ha resulterat i åtminstone en 3-0-ledning. Men problemet med målskyttet håller i sig.
- Vi gör en jättebra match, speciellt i den första halvleken. Bra tempo, rörelse och insats, tycker VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.
- Tyvärr saknas det där sista. Ibland känns det som att vi inte själva tror på att vi kan få in bollen.

För chanser saknades som sagt inte och Assyriskas tränare Simon Dogan höll med om matchbilden i den första halvleken.
- Vi ska vara glada att det stod 0-0 efter 45 minuter. Till den andra halvleken korrigerar vi vissa bitar och jag tycker att vi är minst lika bra som Vimmerby då, säger han.
Men nja, riktigt så var det väl inte. Sista 20 minuterna skapade Vimmerby bra tryck igen och var nära att få in ett segermål flera gånger om.
Men det var å andra sidan Assyriska också.
I den tredje övertidsminuten kom en av Assyriskas spelare fri, men Nic Rydholm i VIF-målet räddade snyggt.
I samma situation skrek gästerna på straff, men domaren viftade avvärjande och matchen slutade i sekvensen efter.

Bäst i ett bra Vimmerby IF var outtröttliga Rickard Thuresson och Marcus Ahl.

Mer om matchen i tisdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!