Kaptenen om krisdraget: "Vi alla måste hjälpas åt"

Vimmerby IF har tillsammans med spelarna i representationslag beslutat att inte betala ut några spelarersättningar under säsongen. "Om det är det här som krävs för att rädda ungdomsverksamheten i föreningen så är det inget att diskutera", säger herrarnas lagkapten Markus Ahl.

Vimmerby IF:s Markus Ahl.

Vimmerby IF:s Markus Ahl.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-05-21 16:00

Coronakrisen har gjort att Vimmerby IF tvingats varsla personalen i föreningen. Man har även kommit överens med både herr- och damtruppen om att inga spelarersättningar ska betalas ut under resten av året. Ett besked som inte kom som någon chock för Markus Ahl, lagkapten för VIF-herrarna.
– Det var väntat. Många hade det på känn ganska länge, så man var ju förberedd. Men det var inget att snacka om egentligen utan vi alla måste hjälpas åt och göra det som krävs för att föreningen ska klara sig, säger Markus Ahl och fortsätter:
– Om det är det här som krävs för att rädda ungdomsverksamheten i föreningen så är det inget att diskutera.

Han och hans lag skulle egentligen varit mitt uppe i seriespel i division fyra nu men eftersom säsongen skjutits upp så får laget istället rikta in sig på att enbart träna. Det här blir på många sätt en förlängd försäsong för alla fotbollslag.
– Fysiskt känner man sig i bra form men rent mentalt är det tufft. Det tar ju lite krafter, menar Ahl.
Hur är stämningen i laget?
– Jag är faktiskt imponerad av drivet som finns hos många och framför allt de unga, hungriga killarna. Det är lätt att man går ner sig när det blir så här men det tycker jag inte vi gjort. 

VIF siktar på att komma igång med matchandet så fort förbundet ger grönt ljus för träningsmatcher, i första hand.
– Ja, det är förhoppningen. Man vill ju bara spela matcher nu, avslutar kaptenen.

* Vi har även sökt damlagets lagkapten Malin Söderlund för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!