Kaptenen: "Spelar hellre som skit och tar tre poäng..."

Kisa BK stod återigen för en bra prestation. Poängen fortsätter dock att lysa med sin frånvaro. Och ännu en gång föll man på alldeles för enkla misstag. "Det är lite tröttsamt", suckar kaptenen Adam Härnström efter förlusten (3–4) hemma mot Borens IK.

Nej, det blev inga poäng den här gången heller. Kisa BK förlorade hemma mot Boren.

Nej, det blev inga poäng den här gången heller. Kisa BK förlorade hemma mot Boren.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-05-28 20:56

Kisas motgångar i division 3 fortsätter. Hemma mot Boren var man bra rent spelmässigt – men blev trots det utan poäng.

– Vi släpper in alldeles för enkla mål, konstaterar Kisas kapten Adam Härnström.

Något som tränaren Alberis da Silva också är inne på:

– Ja, det är så här i varje match. Misstag, misstag, misstag, suckar han.

Precis som det brukar vara för lag i motgång, så kommer baklängesmål när man minst anar det. Så var det både i den första och andra halvleken på Kisa IP under söndagen.

I den första halvleken gjorde Boren 0–1 efter drygt 20 minuter. Innan dess hade Kisa skapat flera fina anfall och förde spelet på konstgräset.

– Vi kände absolut att vi hade matchen där innan deras ledningsmål. Vi spelar bra och skapar några halvchanser. Sen gör de tyvärr mål på sin första chans, säger Adam Härnström.

Det var nästan samma visa i andra halvlek. August Storm kvitterade för KBK en kvart in i den och gav laget ny energi, men fem minuter senare kom ytterligare ett tungt baklängesmål och Kisa tvingades jaga igen.

– Det är klart att det blir tungt, men vi fortsätter att spela bra, säger Alberis da Silva.

Hemmalaget gav inte upp. Bara tre minuter senare var det kvitterat igen. Maurucio Fagotti var hur lugn som helst från straffpunkten och chippade in 2–2. Där och då var känslan att Kisa hade momentum. Istället kom ännu ett lite ologiskt mål. Renato Rako utnyttjade ett missförstånd i KBK och kunde rulla in 2–3 i öppet mål. Bara minuter senare kom spiken i kistan till 2–4. 

– Tyvärr så fortsätter vi att bjuda motståndarna på mål. Det är lite tröttsamt. Jag tycker inte att Boren skapar jättemycket, utan det är våra misstag som leder till deras mål, säger KBK-kaptenen.

Kisa orkade inte resa sig efter det, trots en sen reducering av Gustavo Borges.

– Totalt sett så gör vi en bra match, säger tränaren da Silva och fortsätter:

– Vi skapar många chanser men är tyvärr för ineffektiva, medan Boren är effektiva.

För Kisa var det här den sjunde förlusten på åtta matcher.

– Ska man ta med sig något positivt så är det att vi gör vår bästa match spelmässigt i dag (läs söndag). Men jag spelar hellre som skit och tar tre poäng, än att spela bra och ta noll, säger Adam Härnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!