Kaptenens mål räddade USA i finalrepris

USA:s lagkapten Lindsey Horan kvitterade till 1–1 mot Nederländerna i den 62:a minuten i Wellington på torsdagen. Mötet mellan de två finalrivalerna slutade oavgjort.

USA:s Lindsey Horan firar 1–1-målet mot Nederländerna.

Fotboll2023-07-27 05:39

Lindsey Horan nickade in kvitteringsmålet efter en hörna. Bara någon minut innan rök hon ihop med Nederländernas Daniëlle van de Donk, efter en av flera hårda dueller mellan klubbkamraterna som båda spelar i Lyon.

– Ärligt talat, jag och "Dan" möter alltid varandra och det är en fysisk kamp. Jag respekterar henne så mycket, för det är så det ska vara, säger Lindsey Horan efter matchen.

– Efter den tacklingen ville jag bara göra mål, tillägger hon.

Nederländernas mittfältare Jill Roord överraskade amerikanskorna med ett mål i första halvlek.

Matchen var en repris på VM-finalen 2019. Den gången vann USA med 2–0.

USA och Nederländerna, som båda vann sina premiärmatcher i grupp E, står nu på fyra poäng men med USA på bättre målskillnad.

Varken USA eller Nederländerna är säkra på att ta sig vidare från gruppspelet, vilka som går vidare avgörs i nästa gruppspelsomgång där USA möter Portugal och Nederländerna ställs mot Vietnam på tisdag.

För Sveriges del är utgången av grupp E extra viktigt eftersom de två bästa lagen där möter de två bästa lagen i Sveriges grupp i åttondelsfinal.

Efter den blågula premiärsegern mot Sydafrika (2–1) toppar Sverige grupp G tillsammans med Italien på 3 poäng vardera. Sverige möter Italien på lördag.