Karlo Goranci: "Jag vill slå Vimmerby"

Från spel i Husqvarna i division ett, till spel i Hvetlanda GIF och division fyra. Vi tog ett snack med Karlo Goranci, som reflekterar över förra säsongen och som nu ser fram emot en ny säsong där han bland annat kommer att ställas mot sitt gamla Vimmerby IF. "Jag vill slå Vimmerby", säger Goranci.

Karlo Goranci var stundtals briljant under sin tid i Vimmerby IF. Kommande säsong ska han möta sitt gamla lag.

Karlo Goranci var stundtals briljant under sin tid i Vimmerby IF. Kommande säsong ska han möta sitt gamla lag.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-11-27 18:10

Karlo Goranci var en av Vimmerby IF:s allra bästa spelare under sin tid i klubben. Efter en lyckad tid i VIF gick fotbollskarriären vidare till Husqvarna FF och division ett i början på 2017, innan det blev en kortare sejour i Tenhult på lån. Året därpå landade han i Nässjö FF för att sedan ta steget ned till division fyra och Hvetlanda GIF inför den förra säsongen.

Även om säsongen inte blev så lyckad för GIF och Goranci så ser han nu fram emot ännu en säsong i division fyra, där han med största sannolikhet kommer få möta sitt gamla lag Vimmerby IF. 
– Jag börjar bli gammal nu och har gett upp min dröm, säger 26-årige Karlo Goranci och skrattar gott.
– Men det är roligt att spela i GIF och jag gillar matcherna eftersom man inte behöver resa så långt. Det är svårt att lägga samma tid på fotbollen nu när man har två barn. 

Nästa säsongs division fyra-serie verkar på förhand bli otroligt intressant. Vad sägs om lag som Vimmerby, Tenhult, Tranås, Gullringen, Tuna och Stensjön? Lägg därtill Gorancis Hvetlanda GIF, som ser ut att ha ett mycket starkt lag och som verkligen satsar framåt och uppåt.
– Hela föreningen vill utvecklas. Förra året var vi inte redo för division tre men i år har vi mer spets och bara vi kommer över den sista tröskeln så ska vi vara ett topplag, säger Karlo. 
Vad var det som inte stämde förra säsongen?
– Vi tog lite för lätt på det, speciellt i mötena mot lagen på den undre halvan. Man ska komma ihåg att vi har ett ungt lag som fortfarande utvecklas. Jag är typ äldst i laget, haha.

Hvetlanda GIF har värvat in Mladen Bucanin från Myresjö/Vetlanda och Måns Carlsson från Bäckseda IF. Två spelare som definitivt kommer att förstärka laget.
– Det är två toppspelare. Mladen har ju varit Myresjö/Vetlandas bästa spelare och Måns likaså i Bäckseda. De kommer garanterat ta en plats i startelvan, säger Goranci. 

Han berättar mer om hur GIF står sig jämfört med de andra lagen i Vetlandatrakten: 
– Alltså, det var en period där man ville slå ihop klubbarna här i området; GIF, Myresjö/Vetlanda och Bäckseda IF. Men nu är vi i GIF inte intresserade av det alls eftersom vi har bäst förutsättningar av alla lag här. Vi har en jättebra ungdomsverksamhet och en förening som satsar.

Många kommer nog ihåg Goranci från sin tid i VIF som en otroligt teknisk vänsterytter som bara flöt fram på planen. Nu har han tagit klivet in till mitten och spelar som defensiv mittfältare där han fördelar boll och styr spelet på ett helt annat sätt. Något han trivs med, minst sagt.
– Jag gillar inte att löpa så mycket, säger han skämtsamt och fortsätter:
– Nej, men det passar mig väldigt bra när jag kliver ned mellan mittbackarna och får rulla bollen. 

Nästa säsong får vi se honom på bland annat Arena Ceos, Gullemon och Tunhamra, om vi får tro SmFF:s preliminära serieindelning. 
– Det ska bli väldigt roligt att möta Vimmerby men även Gullringen och Tuna igen. Jag vill slå Vimmerby i synnerhet och det tror jag att de flesta lagen vill.
Vilka lag tror du är med i toppen i slutet på säsongen 2020?
– Tranås och Vimmerby borde ju vara topplag i serien. Sedan tycker jag även att vi ska vara där, tillsammans med Stensjön som fått behålla de flesta spelarna och som kommer att vara bra.

"Jag gillar inte att löpa så mycket", säger Goranci och skrattar.
"Jag gillar inte att löpa så mycket", säger Goranci och skrattar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!