Karlsson bäst på planen: "Vi gjorde enkla mål"

Jesper Karlsson, 24, imponerade i träningslandskampen mot Nya Zeeland. I 4–1-segern stod den skicklige yttern för dubbla fullträffar. –Jag är glad att vi vann, att få göra mål och att få några minuter i benen, säger han.

Jesper Karlsson.

Jesper Karlsson.

Foto: Christine Olsson / TT

Fotboll2023-06-16 21:45

Blågult tog en överkomlig seger när man slog Nya Zeeland på Friends arena i Solna under fredagskvällen.

Regissören bakom hette Jesper Karlsson. Alkaamarspelaren gjorde två mål i den första halvleken när Sverige vände 0–1-underläge till 3–1-ledning.

– Vi gjorde det bra under den första halvan, pressade bra och straffade dem. Vi gjorde också enkla mål, säger Karlsson i Viaplay och fortsätter:

– Mattan var inte lätt, det var rätt tungt att spela. Man såg hur bollarna studsade, men vi pressade dem och fick utdelning.

"Bra att bollarna satt"

Härnäst väntar en väldigt viktig EM-kvalmatch mot Österrike i Wien på tisdag. Om Jesper Karlsson startar då återstår att se. Han var i alla fall nöjd efter fredagens insats.

– Det var bra att bollarna satt.

När han långt senare kom till den mixade zonen och mötte övriga svenska medier visade han ingen besvikelse över att han troligen inte är aktuell för startelvan när det verkligen gäller.

– Jag var ganska förberedd på att jag skulle starta i dag. Så nej, egentligen inte. Jag tycker att vi gör en ganska bra match och får göra några mål och det är bra inför tisdag.

Är realist

Karlsson är redo. Att han spelade länge mot Nya Zeeland kostar inte energi.

– Jag är vältränad så jag kan spela, säger han. Men... det är upp till Janne hur han gör.

– Jag försökte göra mitt i dag och så får jag förbereda mig inför tisdag och se om jag får vara med något. Jag har väl en realistisk uppfattning hur det ser ut.

TT: Gör din insats att du kommit närmare ett eventuellt inhopp mot Österrike?

– Jag hoppas det, vi får se,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!