Karlsson historisk i AIK: "Svårt att ta in"

Efter inhoppet mot Sirius har ingen spelare gjort fler matcher i AIK än Per Karlsson. Hur mittbacken firar? –Det blir väl att man häller upp en whisky, säger 34-åringen.

Per Karlsson har gjort 396 matcher för AIK – ett nytt klubbrekord. Arkivbild.

Per Karlsson har gjort 396 matcher för AIK – ett nytt klubbrekord. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2020-07-15 23:10

Det var en märkbart stolt Per Karlsson som mötte pressen på Friends arena efter 1–0-segern mot Sirius.

Inhoppet i den 85:e minuten innebar inte bara comeback efter tre matchers skadefrånvaro. Det betydde även att AIK:s trostjänare numera är historisk och är den som har spelat flest tävlingsmatcher för klubben, 396 stycken för att vara exakt.

– Det är givetvis svårt att ta in. Men jag ska sätta mig hemma sen och minnas tillbaka lite grann. Jag har ganska bra matchminne. Jag kan nog minnas de flesta.

"Känns fantastisk"

Enda smolket i bägaren? Att rekordet bärgades inför tomma läktare.

– Givetvis hade det varit en extra krydda (med publik). Men jag hoppas vi får tillfällen att fira framöver också, säger "Pertan" och går djupare in på hur han ska fira rekordet.

– Det har varit en japansk whisky tidigare som jag haft vid fina tillfällen. Men den är slut nu så jag vet inte vad det blir riktigt.

TT: Har det varit viktigt för dig att ta det här rekordet?

– Ja, jag har sagt att det är härligt att ha en hög vinstprocent av de matcher som man spelat. Men just nu känns det bara fantastiskt att ha tagit sig över krönet. Det är många som har sagt det till mig, att det är ett rekord som kan bli svårslaget i modern tid.

TT: Räknar du med att bli hyllad av supportrarna när de väl är tillbaka?

– Det räknar jag inte med, men det hade varit uppskattat.

Går förbi Tjernström

Per Karlsson övertar i och med sitt sena inhopp rekordet från AIK-legendaren Daniel Tjernström. Efter matchen hyllades han av lagkamraten Henok Goitom som satte matchens enda mål på Friends arena.

– Det är väldigt stort att han har de matcherna i AIK, säger kaptenen och fortsätter:

– De som kommer efter Per Karlsson kommer nog höra hans namn i många år framåt. Om inte för alltid – för han kommer ha rekordet en lång period. Han fick en liten sång i omklädningsrummet. Det är nog större än vad man tror, det han har gjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!