Karlsson om att lämna VFF: "Blev för mycket"

Äventyret i Västerviks FF slutade inte som Sonny Karlsson hade tänkt. För Sporten berättar han om varför han valde att avsluta kontraktet med klubben – efter bara två tävlingsmatcher.

Pendlingen till och från Västervik blev för mycket. Därför bröt Sonny Karlsson med Västerviks FF.

Pendlingen till och från Västervik blev för mycket. Därför bröt Sonny Karlsson med Västerviks FF.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2020-07-16 11:41

Det var i slutet av februari i år som VFF presenterade Sonny Karlsson, närmast från Oskarshamns AIK.

– Han är stark och skicklig och kommer att bli en riktigt bra tillgång i VFF, sade Andreas Andersson från VFF:s sportgrupp.

– Jag är en tuff och stark karaktär som är farlig i straffområdet. Jag kommer att bidra med mål och ledarskap, sade nyförvärvet själv.

Knappt fem månader senare är samarbetet avslutat. Karlsson, som bor i Mönsterås, förklarar.

– Jag trodde att det skulle gå att hålla ut med pendlandet, men det gör det inte. Jag har blivit pappa för några månader sedan och när man inte sover, måste sköta sitt jobb och det vardagliga livet så blev det helt enkelt för mycket. Det höll inte och man kan inte få ut max av mig då heller.

Två mållösa men aktiva division 3-matcher blev Karlssons facit i VFF.

– Hade jag varit 20-22 år hade det inte varit något problem. Nu när jag är 32 och har en unge måste jag prioritera annorlunda, fortsätter han.

Men han förtydligar att han gett allt under sin tid i klubben.

– Under sex månader missade jag inte en enda träning, jag hade bättre närvaro än tränarna. Det blir många timmar i bilen varje vecka. Det tycker jag visar bra vad jag är för person. Men att hålla på och pendla var inte rätt mot min familj och mig själv. Jag tackade grabbarna i laget igår (onsdag).

Med två förluster på två matcher har VFF fått en tuff start på seriespelet. Karlsson menar att Corona-pandemin bromsade laget, som kom från en ruskigt stark säsong i division 4, ordentligt.

– Det finns ett go i laget. Hade inte Corona kommit och vi hade fått behålla det flyt vi hade så är jag säker på att det hade sett annorlunda ut. Jag tycker i och för sig inte att de här två förlusterna (mot Malmslätt och Nässjö) har varit helt rättvisa men att vi inte spelade på tre månader slog hårt mot oss. Det satte sin prägel och vi tappade det där flytet jag pratade om, som fanns när jag kom till laget.

Hur den kringflackande forwardens fotbollsframtid ser ut är oklart.

– Just nu måste jag sätta mig själv i första hand. Jag hade helst inte velat lämna men vill inte gå in i väggen. Jag måste göra det bästa för mig och min familj. Fotbollen tar jag som det kommer. Det finns intresse, absolut, men ska jag hoppa på något ska det kännas rätt för oss alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!