Karlsson om fräckisen: "Inte populär"

Ett läckert inlägg – trots lagkompisarnas protester – och mål för sjätte matchen i rad. Det mesta går Jesper Karlssons väg just nu. Elfsborgsanfallaren bjöd på stor show när Falkenberg kördes över med 4–2. –Att vi vinner är det viktiga, säger han.

Elfsborgs Jesper Karlsson hade stor show under den första halvleken mot Falkenberg.

Fotboll2020-08-13 21:00

Jesper Karlsson gjorde mål igen. Men han var långt ifrån ensam. Elfsborg gjorde fyra mål på de första 20 minuterna och utklassade Falkenberg fullständigt i matchinledningen.

Det räckte till en rätt bekväm seger. Även om det blev lite nervöst när gästerna kvitterade två gånger om i andra halvlek och dessutom fick ett ytterligare mål bortdömt.

– När de får in tvåan blev jag lite nervös. Men vi skapar mycket chanser också och borde kanske ha gjort fler mål, säger Jesper Karlsson, själv utbytt i halvtid för att få lite extra vila till nästa match.

Första målet kom redan efter mindre än sex minuter, sedan Johan Larsson vunnit bollen på högerkanten och sedan påpassligt hållit sig framme på returen av Jesper Karlssons skott.

Drygt fem minuter senare satte Simon Olsson 2–0 efter en ny miss i Falkenbergsförsvaret och redan då såg Falkenberg ut som ett besegrat lag.

Men det blev ännu värre. För ytterligare ett par minuter senare hade Jesper Karlsson bjudit på två delikatesser och Elfsborg gjort ytterligare två mål.

"Brukar gnälla på mig"

Allra snyggast var inlägget till Per Fricks 4–0-mål, där Karlsson drog sitt högra ben bakom det vänstra och retfullt lätt chippade in bollen i straffområdet.

– Jag brukar göra den på träning, de brukar gnälla på mig. Den brukar inte vara populär, avslöjar han efteråt.

– Men jag gjorde ett snyggt mål på träning för någon vecka sedan och i dag fick jag utdelning på den.

Även hans eget 3–0-mål var en riktigt bra träff. Elfsborgsanfallaren har nu gjort mål i sex matcher i rad (och åtta totalt i år). Men 22-åringen slår ifrån sig alla spekulationer om proffskontrakt eller landslagsspel.

– Jag har i mitt huvud bara att vi ska vinna matcher och det gör vi, då är jag glad. Det andra får det skrivas om hur mycket det vill, säger han.

"I papperskorgen"

För Falkenberg blev det enda glädjeämnet att den andra halvleken blev betydligt bättre än den första.

Karl Söderberg reducerade till 1–4 direkt i inledningen av halvleken på en stolpretur. Sedan följde ett fint anfall en kvart senare, där Tobias Englund reducerade till 2–4.

Det räddade i alla fall lite av äran i en match där det – med tanke på matchinledningen – kunde ha slutat riktigt illa.

– Det handlade mer om att försöka stoppa blödningen och återupprätta stoltheten som vi inte hade första 20, konstaterar tränaren Hasse Eklund.

– Vi fick chans att komma tillbaka. Det får vi ta med oss och kasta första halvlek i papperskorgen.