Kassaskåpssäker seger för VIF – Storm visade vägen med två mål

Ett rejält styrkebesked. Det var Vimmerby IF:s seger med 5–1 borta mot Waggeryd. Joakim Storm visade vägen för VIF med dubbla fullträffar och är nu lagets målkung för säsongen. "En jätteskön vinst och kul att vi gör så många mål", sa VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Joakim Storm nätade två gånger om för VIF mot Waggeryd.

Joakim Storm nätade två gånger om för VIF mot Waggeryd.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-31 17:53

Mål nummer åtta och nio för säsongen noterade Joakim Storm då han gav VIF ledningen med 1–0 efter fem minuter och 2–0 halvtimmen in i matchen.

– I första halvlek spelar vi kontrollerat och gör det bra utan att vara på topp. De möjligheter som Waggeryd vaskade fram avstyrde vår backlinje utan större problem, sa Falkevall.

Waggeryd väckte spänningen till liv med en tidig reducering i andra halvlek. Rickard Thuresson replikerade dock snabbt med 3–1.

– Vi pratade om i halvtid att Waggeryd hade sin chans att sätta gasen i botten från start i andra, men vi var ändå inte riktigt med på det. De hade sin bästa period då, men när målet kom tog vi det som tändvätska och tog över kommandot igen. Dessutom var det skönt att få ett snabbt mål av "Thure" med som var het för dagen.

Mittbacken Knut Gunnarsson fyllde sedan på med 4–1. Dessutom utökade Haris Dreco till 5–1 och såg till att VIF inkasserade tre säkra poäng.

– Båda målen kom på fasta situationer och det är alltid skönt att få med sig. Albin Gustafsson hade dessutom en frispark som gick in, men domaren valde att blåsa för en situation i straffområdet, sa Falkevall som berömde hela laget för insatsen men gav extra plus till mittbackarna Knut Gunnarsson och Gustav Stejdahl.

VIF tog in på Myresjö/Vetlanda i tätstriden eftersom de bara fick oavgjort 1–1 mot Hemgårdarna.

I nästa match väntar Hjulsbro hemma för VIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!