"Kassel" hjälte när Gullringen fixade skön poäng

91.17 på klockan. 0-1 för Gullringen mot IF Rejban. Då kommer chansen. Och vem kan väl avsluta så distinkt som lagkapten Linus Kasselstrand? – Visst hade vi lite flyt på slutet. Men vi var ändå värda minst en poäng, tyckte tränaren Mattias Sandh efter 1-1 mot serietrean.

Fotboll2016-06-28 04:51

Gullringens GoIF kom till gårdagskvällens hemmamatch mot Växjölaget Rejban med tre raka segrar i ryggen.

Lite skillnad mot den enda poäng som laget spelade in under seriens första sju omgångar.

Och det märks också i spelet och i insatsen. Nu bjuder man istället på högt bolltempo, rörligt spel, hårt jobb och ett självförtroende som ger driv.

– Vi är verkligen ett helt annat lag nu och helt klart på rätt spår, säger Mattias Sandh.

För långt lag

Nu ska man i ärlighetens namn säga att beskrivningen av Gullringens insats bara avser gårdagskvällens första halvlek. Då var Gullringen verkligen bra.

I den andra sjönk laget tillbaka. Laget blev långt och anfallsduon Abrahim Jabateh/Niklas Gunnarsson kändes emellanåt lika isolerade och övergivna som Robinson och Fredag på den där ön.

– Laget blev alldeles för långt. Vi stötte inte och orkade eller kunde inte heller fylla på. Det var anledningen till att vi gick ner på trebackslinje med kvarten kvar, berättar Mattias Sandh.

”Skitmål”

En annan stor anledning var så klart också Rejbans ledningsmål, som kom 20 minuter in i den andra halvleken.

Slumpmål, antecknades i blocket. ”Skitmål”, var Gullringens tränares benämning.

En förlupen luftpastej damp ner framför gästernas Anton Wijk strax utanför straffområdet. Han fick halvträff på volley, men bollen lyckades ändå leta sig under hemmakeepern Tom Polder. Sägas ska dock att Polder i övrigt var alldeles utmärkt denna kväll.

I den 74:e minuten drog gästernas Max Lexert på sig sitt andra gula kort. Och då är vi tillbaka till tidpunkten då Gullringen gick ner på tre försvarare och började mata långbollar mot och bakom Rejbans försvar.

– Det gav ju resultat till slut. En oerhört skön poäng, ler Mattias Sandh.

Kassel kvitterade

I den 92:a minuten skapade Gullringen en väldigt tilltrasslad situation framför gästernas mål. Det hela började med att outtröttlige Anton Palmér vann en av ett otal luftdueller. Efter lite flipperspelande fram och tillbaka bestämde sig bollen för att rulla ut till Linus Kasselstrand, som distinkt dunkade in kvitteringen. Sett över hela matchen ett rättvist resultat, även om siffrorna lika gärna kunde ha blivit 3-3.

– Visst hade vi lite flyt att kvitteringen kom på slutet. Men jag tycker ändå att det är långt kvar innan det har jämnat ut sig den här säsongen, säger Mattias Sandh.

I och med poängen fortsätter Gullringen sin klättring i tabellen och ligger nu på nionde plats.