Ny stark insats av Kisa – tog fjärde segern

Klasskillnad. Kort och gott. Kisa BK gav inte gästande Torstorps IK en chans hemma på sin konstgräsplan. 5–0 var siffror klart i underkant. "Det kunde ha blivit tio mål", tyckte både tränaren Alberis Da Silva och tvåmålsskytten Stephen Kikongo.

Glädje. Kisa BK fick jubla fem gånger när laget enkelt besegrade Torstorp med 5-0.

Fotboll2022-05-07 17:57

Frågan var om Kisa BK skulle kunna studsa tillbaka efter säsongens första förlust, som kom i förra omgången borta mot Borens IK?

Svaret: Ett rungande ja. Med besked visade de gulvita att den där förlusten inte hade påverkat dem det minsta.

Och just det faktumet var något som tränare Da Silva var mycket nöjd med efteråt:

– Vi visade att vi har den mentala styrka som krävs för att komma tillbaka snabbt. Det är jag väldigt glad för att vi visade.

Han var med rätta mycket belåten med sitt manskap den här lördagen.

– Ja, verkligen. Allting var bra. Alla spelare var duktiga och framför allt gjorde vi det här tillsammans. Som ett lag.

undefined
Oskar Olsson Malmström, Stephen Kikongo och Adam Härnström gjorde målen för Kisa i segermatchen.

Redan efter sju minuter höll sig kaptenen och mittbacken Oskar Olsson Grönqvist framme och nickade in Laurenzo Larkys fint slagna hörna. Det var bara början. Ett spelsuget Kisa BK radade upp möjligheter och visade upp en provkarta på bra rörelse, kreativa kombinationer och tekniska nummer.

Ett Torstorp som i veckan bytte tränare, där assisterande Jimmy Östensson tog över, var chanslöst. De hade inget motdrag att möta Kisas snabba, kvicka anfallsspel. De hänge kort och gott inte med i svängarna.

Trots en drös av chanser, dröjde det till slutet av halvleken innan målkungen Adam Härnström satte 2–0. Och det kom efter ett mycket vackert anfall, där Härnström pangade in bollen i nättaket.

I början av andra punkterade han mer eller mindre matchen med ett nytt mål fram till 3–0.

Sen var det dags för Stephen Kikongo-show. Den tekniske anfallaren hade uppvisning hela andra halvleken och var omöjlig att ta bollen ifrån. Utöver sina två mål bjöd han på dribblingar, vrickningar, klackar och en massa annat som visar hur bra han är.

– Jag är nöjd med min insats och att vi vann förstås. Det här var nog min bästa match i Kisa hittills.

Precis som sin anfallspartner Adam Härnström kunde Kikongo gjort betydligt fler mål än sina två.

– Ja..., minst två till borde jag ha gjort, säger han en aning självkritiskt. Och som lag skulle vi ha kunnat göra tio mål.

Jo, det är bara att hålla med. Så pass överlägset var Kisa i den här matchen. Serieledaren Kisa.

Målen: 1–0 (7) Oskar Olsson Grönqvist, 2–0 (37) Adam Härnström, 3–0 (47) Adam Härnström, 4–0 (56) Stephen Kikongo, 5–0 (73) Stephen Kikongo