Kattens lek med råttan: "Som natt och dag"

Samma arena. Samma serie. Två veckor senare. Frågan är vad som hänt med Hultsfreds FK? Från att i princip inget funkade i derbyt mot Gullringen, till det här. Mot Tenhult. "Jag är förstås jättenöjd", sa tränaren Sebasthian Svensson och myste i solen efter 5–1-triumfen.

Diego Toribio Urrutia firar på sitt eget speciella sätt efter ett av sina mål.

Diego Toribio Urrutia firar på sitt eget speciella sätt efter ett av sina mål.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-20 19:10

Något han inte var ensam om. På en liten yta utanför omklädningsrummet låg veteranerna Tobias Nilsson och Sebastian Strömbom och småsnackade och garvade i gräset tillsammans med bland andra Arvid Eckerstig. 

Det kunde de kosta på sig. De njöt i fulla drag, av segern, av spelet och den självförtroendeboost som 5–1 hemma mot Tenhult gav. 

Annat var det som sagt för två veckor sedan, i förra hemmamatchen. Då var det helt andra känslor efteråt och djup besvikelse. Siffrorna blev desamma, men motsatt. 5–1 till Gullringen. 

undefined
HFK hade all anledning att fira och vara nöjda. Det blev en klar 5-1-seger mot Tenhult

Hur kan det vara så stor skillnad...?

– Jag ska definitivt inte ta åt mig så mycket av äran, utan det är killarna på planen som gör det. En sak är säkert att vi har växt in i det ju fler matcher i division fyra vi spelat. Och idag gör vi det riktigt jäkla bra, säger Sebasthian Svensson medan discodunket ljuder från omklädningsrummet. 

Det är partystämning. Förstås. 

HFK kom med en storseger i ryggen, borta mot Stensjön. Och det märktes att det gjort laget gott, redan från start. HFK tog tag i taktpinnen direkt och styrde spelet och tog ett bastant grepp. Det var bara ett bekymmer. Målskyttet. Nu dröjde det cirka 20 minuter innan förra årets skyttekung i femman, Diego Toribio Urrutia cykelsparkade in 1–0 från nära håll. 

Målet gav energi – till Tenhult. Plötsligt var det gästerna som spelade bra och också lyckades kvittera på nick. 

Svenssons analys av matchutvecklingen:

– Det kändes som att vi blev för passiva efter vårt ledningsmål. 

undefined
Två mittfältsgiganter. Sebstian Strömbom och Tobias Nilsson var mycket bra mot Tenhult

Nåja, det var bara temporärt. Det dröjde inte så länge innan HFK åter styrde och ställde. Innan pausvilan kom 2–1 på straff. Återigen genom Diego Toribio Urrutia. 

Andra halvlek var en uppvisning av HFK. Det bjöds på läckra kombinationer, fina dribblingar, bra passningar – och tre mål. "Keko" gjorde ytterligare ett på straff, medan Rasmus Samuelsson och Yassin Jalil Kader gjorde varsitt. 

Det landade i 5–1 till slut. Siffror som kunde varit det dubbla. 

– Man ska inte klaga när vi gör en sån här match, men visst borde vi ha gjort fler mål, sa Svensson. 

Något som Rasmus Samuelsson höll med om:

– Vi gör det otroligt bra kollektivt och jag är också nöjd med min egen insats, men visst grämer det mig lite att vi inte gjorde fler mål.

I ett mycket bra HFK får tremålsskytten bäst betyg tillsammans med Ibrahim Haddar, Sebastian Strömbom, Tobias Nilsson, Gustav Föghner och Rasmus Samuelsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!