KBK-hjälten: "Det bästa jag varit med om"

Pang – rakt i krysset. Hampus Härnström avgjorde seriefinalen med en mäktig frispark. "Just nu är jag bara så otroligt glad", jublar han.

Hampus Härnström visade vägen med sitt frisparksmål.

Hampus Härnström visade vägen med sitt frisparksmål.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-03 20:14

Trots att Hampus Härnström bara är 19 år gammal har han gjort många frisparksmål som senior. I den avgörande seriefinalen mot Finspång slog han till igen.

Med en stenhård bredsida skruvade han bollen runt muren och in i det bortre krysset. Målvakten var chanslös.

Härnström var en av många KBK-spelare som firade rejält inne i omklädningsrummet efter matchen.

– Det är helt stört! Vi har slitit så hårt för det här, och till slut lyckades vi vinna. Det är det bästa jag har varit med om.

Hur upplevde du matchen?

– Vi gjorde det bra och vann rättvist. Vi har haft en stark lagmoral hela säsongen. Det är därför vi vinner serien, säger Hampus Härnström.

Hos bortalaget var det av förståeliga skäl inte lika glatt. Tränaren Martin Hultberg gav ändå ett samlat intryck, mitt i all besvikelse.

– Det är tomt. Tyvärr gjorde vi ingen bra match idag. Vi var inte riktigt där. Istället för att spela fotboll hamnade vi i Kisas spel, där mycket handlade om långbollar och fasta situationer. Det är ett tufft och starkt lag.

I den andra halvleken åkte Finspång på tre röda kort. Framför allt var den första utvisningen onödig, där en bortaspelare blev irriterad och riktade ett slag mot Eric Lindbloms ansikte.

– Han är 16 år. Det får bli en läropeng för framtiden. I slutet blev vi hetsiga och spelade bort oss själva genom att ta ytterligare två onödiga utvisningar. En poäng hade gjort oss till bästa tvåa i Östergötland, men nu missade vi det med minsta möjliga marginal. Det är jobbigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!